zaterdag 7 november 2009

Snoep verstandig



De 'Bunnikse' appel verhuist naar het Leidseplein. Weg van de fruittelers en de A12. Voortaan zetelt Apple Nederland op stand in het Hirschgebouw.
Liefhebbers kunnen de vrijgekomen vierkante meters huren. 'Het markante kantoorgebouw ligt op een prachtige zichtlocatie langs de A12.' Een contradictie volgens mij, want wie vertelt mij nu eindelijk wat zo prachtig is aan zichtlocaties? Behalve dan dat menig automobilist de bedrijfsnaam en het logo ziet.
'Vanwege de directe ligging aan de A12 is het gebouw uitstekend bereikbaar per auto', jokt de commercieel onroerend goedmakelaar. Vanuit het raam is er elke werkdag eerste rang zicht op het langzaamrijden en stilstaan. Waarschijnlijk vraagt de verhuurder extra huursom naarmate de files toenemen. Immers dan is er meer rendement want bestuurders kijken extra lang naar de gevelaanduiding.

1 opmerking:

Hans zei

Welke gevelaanduiding? Apple gaat toch weg? En de makelaar jokt niet, het gebouw is namelijk sowieso beter bereikbaar dan dat gore Amsterdam, waarvan ik mij afvraag waarom iedereen daar toch wil zitten nu we in het digitale tijdperk leven, want ook een in de file staande auto zal uiteindelijk bij het gebouw aankomen. En wat is er nu beter dan het centrum van het land? Zeker niet dat met verpauperde en gevaarlijke wijken dichtgegroeide Amsterdam.