zondag 26 december 2010

Stuitborst - het begin

Wel nu. Mijne Heren en eventuele dames natuurlijk ook, de stichting Stuitborst is aanstonds aanstaande waarmee ik maar wil zeggen dat de zaken voorspoedig lijken te gaan.

De stichting Stuitborst dus, stelt zich ten doel om stotende kwesties onder de aandacht te brengen. Inderdaad, voorvallen, gedrag en standpunten die ons tegen onze borsten stuiten. Ten einde die afkeer inzichtelijk te maken. Ons aller afkeer, dat wil zeggen, namens de bestuurders sprekende dan. Wij zijn daarom verguld dat we via weblog Bloothooi zo nu en dan onze afkeer kenbaar mogen maken.

Om een voorbeeld te geven van de gemeenschappelijke afkeer volgt hier een van de eerste beginselen.
Wij bannen voor 2011 en daarna de woorden 'links' en 'rechts' uit, omdat deze binnen het politieke debat onnodig een tegenstelling teweegbrengen. Stichting Stuitborst i.o. voert uitsluitend debat op basis van inhoud en argumenten. En niet vanwege de vermeende tweedeling die domme lieden zich louter uit gemakzucht graag voorstellen en daarmee elke vorm van nuance vermijden. Zulks is bepaald geen hobby van ons.
Wij pikken het niet langer, en laten ons niet langer links en rechts tegen onze borsten stuiten.

Namens het bestuur van de stichting Stuitborst i.o., en enkele belangenloze begunstigers, wens ik u een aangename laatste week van het huidige jaar.

Geen opmerkingen: