zaterdag 9 augustus 2008

Hup


Hup wie er wint. Als sport altijd boven politiek gaat, zoals alle hotemetoten deze dagen om het hardst roepen, waarom verdringen talloze politici - sommigen ondertussen op oorlogspad - zich dan al te gretig op het erepodium bij de opening van de Olympiade in Beijing? Krijgsverrichtingen en topsport kennen twee duidelijke overeenkomsten: willen winnen en gedenkpenningen opgespeld krijgen. Nog los van de daarmee gepaard gaande collectieve heldenverering.
Hup, ook weer een punt gemaakt door onze immer sportief ogende kroonprins. De wereldreis van de Olympische vlam is volgens de reserve brigade-generaal te duur. Iemand die jaarlijks meer vliegtickets verslijt dan WC-papier is ineens wel heel kostenbewust.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi Hugo,
Helemaal gelijk. En dan die openingsceremonie, wat een zielige vertoning voor een land waar (nog) veel armoe heerst, mensen worden onderdrukt en dat buurlanden annexeert. Vieze propaganda van de bovenste plank.
Één ding valt mij van je tegen, en dat is dat óók jij meedoet aan die ellendige rachitis; in Engelstalige landen is het "Beijing", hier in Nederland is het nog steeds gewoon "Peking".