woensdag 6 augustus 2008

Meer


Strandleven smaakt naar meer. De Zeeuwse mossel ook. Het in de Waddenzee gekweekte zaad van de Mytilus edulis zou het welzijn van plant en dier aldaar schaden. Jammer dat bourgondische belangen lichter wegen voor de rechter. Deze brengt zo voor veel liefhebbers de 'gezelligheid uit de pan' ernstig in gevaar. Om maar te zwijgen over de werkgelegenheid in Yerseke en omstreken.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Dus het doodkoken van levende wezens, noem jij "gezelligheid uit de pan"? Schaam je diep Hugo. Aan de Zeeuwse mossel is niets Zeeuws meer, ze zijn er namelijk niet geboren én ze worden op bijna dezelfde wijze opgefokt als de Franse ganzen voor ganzenlever of de kippen voor grote kipfilets. Of vind jij het voortdurende 'spoelen' natuurlijk? Dus stap maar gauw over op de Zeeuwse bolus, daarvoor is geen enkel dier in kokend water gegooid. Of de Zeeuwse babbelaar of vergrijp je desnoods aan dat nuffige Zeeuwse meisje van die nepboter, maar laat die mosselen met rust.

Anoniem zei

Zeg meneer Bloothooi, u hebt toch geen mossel nodig om het strandleven naar meer te laten smaken? Wat dacht u van een lekkere vette hap uit het strandpaviljoen?