zondag 5 september 2010

Open en Bloothooi

Een betekenisvolle bijdrage leveren aan de blogosphere is geen gemakkelijke opgave. Goed, Bloothooi biedt nu en dan opinie, debat en polemiek. Duidelijke politieke keuzes ontbreken echter. De nuance regeert. Dat is op internet geen verdienste. "Het web is veel gepolariseerder dan de traditionele pers", aldus Joshua Livestro, eigenaar van weblog Dagelijkse Standaard in het jubileumnummer van Vrij Nederland. "Het is emotioneler, omdat het interactief is. Daarin moet je meegaan. Een enerzijdse/anderzijds-blog is geen lang leven beschoren", vervolgt de beroepsblogger. De kop boven het stuk luidt: 'Provoceren als noodzaak'.
Als Bloothooi al iets is, dan in elk geval geen Dagelijkse Standaard. Eerder Vrij Nederland maar Bloothooi is bovenal een enderzijds/anderzijds-blog. Soms lijkt Bloothooi wél dagelijkse standaard. Bijvoorbeeld in het geval wanneer een trouwe lezer reageert als verversing achterwege blijft.

1 opmerking:

Hans zei

Gut gut, een heuse mea culpa.
Voor wat betreft pseudo-politicoloog en fake-VVD'er Joshua Livestro, die het vanuit lauwbierland Britannia beter denkt te weten dan wij: elke mening is subjectief.