woensdag 5 november 2008

Historisch

Soms zijn er gebeurtenissen op het wereldtoneel die ik wil delen met mijn kinderen. Zo zoek ik woorden om uitleg te geven over de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen.
'We hebben een nieuwe baas van de wereld', probeer ik.
Op slimme repliek was ik 's ochtends vroeg niet beducht. Mijn zoontje van vijf kijkt me uitgeslapen aan en spreekt 'historische' woorden.
'Is God dan dood?'

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Nou heer Blootdood, voor ik míjn avers zou wijsmaken dat de president van de Verenigde Staten van Amerika de 'baas van de wereld' is... Zoiets heet misleiding, sterker, u zou moeten worden ontzet uit de ouderlijke macht. Het is maar goed dat uw zoontje op een 'gristelijke' school zit en uw waardeloze opmerking op juiste waarde wist te schatten.
Het land, dat de grootste schuldige is van alles wat op deze aardkloot naar de verdommenis is en wordt geholpen, en dan de clown die dat zaakje leidinggeeft de 'baas van de wereld' noemen... Weet u wat, ga er lekker zelf wonen, kunt u fijn fanatiek meedoen met het kiezen van de 'baas van de wereld', in wiens, en misschien ooit nog eens in 'wier', land meer tegenstellingen bestaan dan waar dan ook.
Overigens is het zeer betreurenswaardig dat, ondanks uw zoontjes rappe repliek, deze repliek is gebaseerd op de beklemmende, gevaarlijke en loze doctrine van het geloof.

Anoniem zei

Een ontzettend leuk ikje! De leukste van de afgelopen maanden.
(natuurlijk valt er op de woorden 'baas van de wereld' wel wat aan te merken, maar het valt soms nog niet mee om simnpele woorden te bedenken om iets groots uit te leggen).