dinsdag 18 november 2008

Middelmaat

Ooit was ik actief lid van de Jongerenorganisatie voor Vrijheid en Democratie (JOVD) en ook een blauwe maandag van de VVD. Daarna verdwaalde ik in het maaiveld.
In beginsel sta ik positief tegen mannetjes, ja met name mannetjes, die zich verbaal laten gelden. Praatjesmakers met vaak een pak aan en een das om. De bravoure wekt soms wel sympathie.
Een van de praatjesmakers was Mark Rutte. De liberale voorman die momenteel met beginselverklaringen en manifesten ijdele pogingen doet manmoedig over het voetlicht te komen. Aandoenlijk om te zien maar de terreur van de middelmaat moet bestreden worden onder aanvoering van charismatische leiders. Mark Rutte is geen charismatische leider. Hij zoekt houvast in papier, klampt zich vast aan woorden.
Rutte is electoraal gezien een middelmatige fractievoorzitter.

1 opmerking:

Anoniem zei

WAT??? Lid van de JOVD?? Positief tegenover praatjesmakers? Nou, 'heer' Bloot'bal', als u had bekend de vakkenvulster van de plaatselijke super te hebben verkracht, waren wij minder geschokt geweest.
Er wordt in dit land al veel te veel geluld door veel te veel kaboutertjes van evenzoveel splinterpartijtjes en daarom gebeurt er niets. Ja, nieuwe regeltjes verzinnen zodat ze nieuwe ambtenaartjes kunnen inhuren om naleving van de regeltjes te kunnen controleren, meer gebeurt er hier niet. Dus, weg met al die pafferige pathetische partijpaljassen in hun (mantel)pakken en, net zoals kort na de oorlog, de handen uit de mouwen om écht te werken.
Enne, voor wat betreft 'babyface' Mark Rutte, die nog niet eens in staat is iemand van gelijke, dan wel andere kunne aan zich te binden: Die engerd mag niks meer kosten. Maar ja, een vak heeft die griezel nooit geleerd, blijft dus over een (voorheen onbewoond) eiland met een moestuin waar hij zelf heen mag zwemmen.