zondag 21 maart 2010

Eigen huis



Iemand met een zekere mate van ordeningsdrift heeft huisgehouden. Een opgeruimde vandaal of dronkenlap met schoonmaakwoede. Of is het een nieuw gezelschapsspel? Zoek het huis dat te koop staat en bij welke makelaar. Of het huis dat verkocht is, en via wie?
Het is maar waar je druk mee wilt zijn. Vrijdagnacht. Kennelijk vrienden die van een feest op weg naar huis tijd en energie te veel hebben. Kwajongens, want ze hielden de boel wel heel. En dat is al heel wat. Je kunt met de metalen palen ook de bushalte naar de barrebiezen helpen, een voordeur doorboren voor mijn part.
Nu moeten alleen een stuk of wat makelaars hun bord verpoten.

1 opmerking:

De Eenzame Fietser zei

Ondergetekende pakt regelmatig des avonds laat of in de vroege nacht het trapijzer om al pedalerend door het dorp te genieten van de donkere stilte.
Maar dat Bloothooi voor het schieten van een leuk plaatje, wellicht met zijn hervonden "analoge" camera, een stel kwajongens de schuld zou geven van deze makelaarsbordengroepering, had ik nimmer verwacht. Want het was toch duidelijk Bloothooi, die in de nacht van vrijdag op zaterdag met deze woningbemiddelaarseigendommen liep te sjouwen.