vrijdag 6 maart 2009

Transmissie



Wat een vriendelijke vraag. Als schildje op de deurpost van een gedateerde uitspanning. Uit de tijd dat je nog niet even Apeldoorn kon bellen, of KPN altijd dichtbij was. En bloemen nog van mensen hielden, melk goed voor elk was, vakmanschap nog meesterschap. Inmiddels is de mensheid automatisch overgeschakeld naar de nieuwe tijd.
Welkom vandaag. Van harte welkom. Hopelijk is uw licht nog niet gedoofd.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Nee, maar ik word wel doof van de hedendaagse herrie...

Anoniem zei

Mmm, Hans ben toch erg benieuwd van wat voor soort hedendaagse herrie jij doof wordt. Het is toch niet dat de leeftijd begint op te spelen en jij langzaam verandert in een sikkeneurige ouwe man. Nee, daar geloof ik niets van.

Anoniem zei

Dat bedoel ik als een metafoor Mark. Voorbeeldje? Vanmiddag was ik in Utrecht, onder andere op zoek naar oude stripboeken. Hoe simpeler de winkel, hoe rustiger het daar is, zoals vroeger. Vooral op de Oude Gracht tref je nog vele ouderwets rustige winkeltjes aan. En dat is heel wat anders dan al die schreeuwerige kledingzaken.
Oh ja, nu wil je zeker nog weten welke stripboeken: Billie Turf (Billy Butter); Archie, de man van staal; Sjors & Sjimmie. Alle van eind jaren 50 begin jaren 60. Maar goed, doof werd ik niet in die stripzaken, wél genaaid kwa prijzen. Ik koop ze wel op Marktplaats.

Anoniem zei

En om de info compleet te maken Mark, ik was ook nog op zoek naar een "trench knife (dagger) short guard". Ik neem genoegen met een replica, originelen zijn duur, lelijk en misschien wel écht gebruikt. Als ik er een spikslinternieuw uit GB importeer, ben ik voordeliger uit dan in Utrecht.

Anoniem zei

Tja, snel typen...ik bedoel "spiksplinternieuw".

Anoniem zei

En zo komt Hugo aan zijn felbegeerde grote hoeveelheid reacties...

Anoniem zei

Ok, helder verhaal. Maar wat is in hemelsnaam een trench knife (dagger) short guard ?

Anoniem zei

Chatten op Bloothooi. Waarom niet? Laten de heren Hans en Mark een crossmediaal hedendaags herrie-platform van deze weblog maken...

Anoniem zei

Een trench knife is een loopgravendolk, welke in de 1e en/of 2e wereldoorlog was bedoeld voor geruisloze strijd in de loopgraven of voor man-tegen-man-strijd als de vijand te dichtbij was om te schieten óf als de munitie op was etc. Elke dolk heeft een schild (guard), waardoor je hand niet van het heft naar het lemmet kan glijden. Een dolk(mes) met een "short guard" heeft dus geen of een piepklein schild. De specifieke dolk die ik zoek, is een replica uit WO II met een walnoten heft. Toets in Google "trench knife short guard" in en je krijgt vanzelf de afbeeldingen te zien (geldt ook voor "long guard"). Overigens heb ik 'm inmiddels via internet besteld. Aangezien ik ook al een trenchcoat heb, kan ik binnenkort de loopgraven in.