woensdag 13 maart 2013

Witte was buiten hangen




Ah. Het witte lakenprotest barst nu al los. De republikeinen hangen de witte was buiten. Ver voordat de kroningsfeesten uitbreken. Het is wachten op de eerste oranjegek die met een spuitbus tekeer gaat tegen de 'witten'. De abdicatie en inhuldiging beloven een kleurwedstrijd te worden. Het leek zo onschuldig toen Het Nieuw Republikeins Genootschap de actie 'Nederland draagt wit op 30 april' startte. In het kader van 'meer democratie, minder monarchie'. 

Als gehoorzame ingezetene durf je nauwelijks de witte was buiten op te hangen. Wat zullen de buren wel niet denken? Er zullen de komende weken heel wat lakens en ander beddengoed in de wasdroger gaan. Veel energie gaat verloren aan extra draairondes van condens- en afvoerdrogers. Alles beter dan reputatie-schade aan het onkreukbare imago als brave burger. Stel je eens voor dat alle witwas-activiteiten worden uitgelegd als daad van verzet.  

Wit zal nooit meer wit zijn. De kleur is voorgoed besmet. Daar helpt geen lievemoeder aan. Laat staan Witte Reus. Het koningshuis kost een berg, en helpt een beetje, zullen criticasters beweren. 'Oranje is ING' zal iemand tegenwerpen. Dan doet er altijd wel een snuggere landgenoot een schepje bovenop en schreeuwt van de daken: 'In het land der kleurenblinden is 1 oog koning'. 

Leden van de Staten Generaal! Op basis van kleur worden mensen ingedeeld op 30 april. Je reinste discriminatie. We staan er bij en kijken toe hoe een nieuwe apartheid wordt ingevoerd. Bronnen rond het hof beweren dat Prins, ik bedoel Koning, Willem-Alexander nooit meer een witte pochet gaat dragen. Bedoelen ze dit nu met 'kleurrijke samenleving'? Ze worden bedankt die republikeinen. 
      

1 opmerking:

Hans zei

Wie moest zo nodig als eerst het traditionele, voor iedereen begrijpelijke woord "troonsafstand" vervangen door "abdicatie"? En waarom huppelt elke (domme) Nederlander weer lijdzaam achter dat woord aan?
K(r)oningsfeest(en)? Wie heeft dat verzonnen? Hoe komt het toch dat iedereen denkt dat iedereen dit een "feest" vindt? Is het wel een feest, als een inteeltariƫr met foute Duitse voorvaderen zich aan het hoofd van een koningshuis nestelt, in gezelschap van, kennelijk om de bloedschande te mitigeren, de dochter van een Argentijns juntalid, tegen wie het volk "majesteit" moet zeggen?

Zomaar een paar vragen...