donderdag 25 februari 2010

Lang



De lange voetgangerstunnel van het Centraal Station lijkt de opmaat naar een lange verkiezingscampagne. Zo krijg ik een flyer in de hand gedrukt. Van de stadspartij die grootse plannen heeft met het openbaar vervoer.

1 opmerking:

Hans zei

Ach ja, al die partijpaljassen hebben sinds jaar en dag grootse plannen, vooral vlak voordat het stemvee weer een, achteraf waardeloos gebleken, kruisje mag zetten.
Het enige waarin al die kaboutertjes, voor het overgrote deel afkomstig uit het onderwijs en de ambtenarij, zijn geïnteresseerd, is om uit hun underdog-positie te worden verlost om lekker op het pluche te kunnen zitten.
Want hoe komt het toch dat vanuit het (commerciële) bedrijfsleven, de (veelal onvrijwillige) vullers van de staatsruif, weinig tot geen belangstelling is voor een "politieke" carrière? Dat komt omdat die mensen het allang hebben gemaakt en totaal geen behoefte hebben om de politieke zielepoot uit te hangen. Ze betalen liever mee aan het traktement van die zielige mannetjes in hun tweedjasjes, dan dat ze deeluitmaken van de meest wereldvreemde groepering van Nederland, de politici. En maar lekker slap lullen op de tv, elkaar niet laten uitpraten en allemaal denken dat ze gelijk hebben.