vrijdag 18 juli 2008

Pandje


In dit pandje zou ik best B.V. Bloothooi willen vestigen of een ander origineel bedrijf. Mij vallen meer juweeltjes van, al dan niet industrieel, erfgoed op die het verdienen herontwikkeld te worden tot verrassende bestemmingen. Te vaak lijkt platgooien en nieuwbouw het devies.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Merkwaardig, Hugo blogt over zijn dromen, maar wordt zeer zakelijk als hij ze in woord en beeld verduidelijkt: een pandje, de BV, ontwikkelen. Werkt deze dichter soms in het vastgoed of droomt hij daarvan. Hou je bij je poetische observaties, die zijn on(t)roerend goed. Taart

Anoniem zei

Zaken gaan voor het meisje, zei mijn grootvader altijd. De poëzie is in zekere zin een meisje. Mijn calvinistische achtergrond heeft me be- of vergiftigd met plichtsbesef en een zeker arbeidsethos. De overtuiging dat er brood op de plank moet komen zit de dichter wel eens in de weg. Daarbij voelt het als overheidsdienaar soms of ik een verkapte uitkering geniet. De gedachte dat ik met bijvoorbeeld tekstdichten mijn eigen broek op kan houden blijft aanlokkelijk.
Het predikaat ondernemende dichter bevalt mij wel. In elk geval bedankt voor het compliment. Beslist een aanmoediging om door te gaan.

Anoniem zei

Voor de nieuwsgierigen onder ons: kijk eens op http://oudeaandelen.multiply.com/photos/photo/1/17 (veilige site).