zondag 20 juli 2008

Vierkant


Met een persoonlijk woordje over de foto’s stond de consulent beeldende kunst van ZIMIHC stil bij alle exposanten. Dit ter gelegenheid van de opening van de tweedaagse expositie van fotogroep FUUZ in een heuse galerie. ‘Houdt het vierkant’, was kennelijk de boodschap die de begeleider (Puurportret) vooraf meegaf. Wat mij betreft kan er niet voldoende opening geboden worden aan goede, zogenoemde amateurkunst. Dat ‘amateur’ vind ik nogal zaterdagvoetballerig kinken. Het gaat hier ten slotte om serieuze inspanningen met resultaat dat er zijn mag, door mensen die toevallig nog iets meer te doen hebben dan als fulltime kunstenaar door het leven te gaan.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Ahaaa, Hugo geeft zich bloot. Ik proef nu een betrokkenheid, een zekere frustratie. U ook, lezer?Ligt dat aan de woordkeuze of lees ik het tussen de regels door? Het minst poetische stukje (over anderen die zaterdagmiddag kunst tentoonstellen) geeft de meeste spanning (Hugo is boos). Knap hoor! Taart

Anoniem zei

Wat bijzonder dat de perceptie van de lezer een toegevoegde waarde geeft. Zender > ontvanger, je weet wel, boodschap van A > B.
Kunst, ook van de dilettant, is uitsluitend interessant als deze spanning geeft. Misschien voert Bloothooi na een rustig begin de spanning een beetje op.

Antoon zei

Mooie woorden!
groet Antoon

Anoniem zei

Er gaat niets boven mooie beelden. De taal van licht, kleur, vorm en het vastleggen van dat ene moment spreekt dikwijls boekdelen.