zondag 10 januari 2010

Verkwikkend



Na een verkwikkende dwaaltocht door het besneeuwde bos, die meer leek op een wandeling door een kerstkaart werd het de hoogste tijd voor een glas droge witte wijn in wat vroeger een theeschenkerij heette.

4 opmerkingen:

Hans zei

Sorry hoor Blootdroog, maar waar heb je het over? Het is nog steeds theehuis, dat is toch ongeveer hetzelfde als theeschenkerij, St. Helenaheuvel in Doorn. Ja, ze noemen zichzelf nu Chalet, maar het is en blijft theehuis St. Helenaheuvel. Vroeger, toen ik op middelbare school zat, was het een verlaten ruïne, waar wij tijdens onze spijbeluren hasjiesj rookten.

Hans zei

Wat burgerlijk trouwens, verpozen bij pleisterplaats St. Helenaheuvel. Bloothooi begint zijn wilde haren te verliezen, Bloothooi gaat meedraaien in het gezinsleven, Bloothooi wordt écht burgerlijk, Bloothooi gaat op zondag wandelen, Bloothooi loopt netjes aan de hand.
Ben je gecastreerd of zo?

Anton Pieck zei

Waarschijnlijk had je toen niet het gevoel dat je door een kerstkaart dwaalde maar zweefde in een hemel met 77 maagden. Kan ook erg verkwikkend werken. Zo krijgt de naam Helenaheuvel toch weer een hele ander betekenis.

Anton Pieck zei

Mijn bericht sloeg natuurlijk op het eerste bericht van Hans. Hij was me net voor. Ben nog niet zo gewend aan die computers.