zaterdag 16 januari 2010

Blanco



De campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen is vandaag begonnen. Veel is er niet van te merken. Of het lege plakbord moet uitgelegd worden als advies om vooral een blanco stem uit te brengen.

2 opmerkingen:

X-buur zei

Blanco stem lijkt me een slecht advies. Voor duidelijke taal is het beter om op "Heuvelrug Lokale Partij" onder aanvoering van onze literair recensent Hans Hermans te stemmen.

Hans Hermans zei

Hermans gaat nog liever dood, dan dat hij ooit "iets" in de politiek gaat doen. Nooit zie je die idioten, maar naarmate de verkiezingen naderen, beginnen die dwergen zich aan je op te dringen, om daarna vier jaar lang lekker op het pluche te kunnen zitten. Daarom heeft Hermans nog nooit gestemd en zal hij dat ook nooit gaan doen. In politiestaat Nederland heeft de vierde macht de touwtjes in handen. Welke partij ook in de meerderheid is, ze hebben allemaal evenveel geld van het stemvee nodig. Democratie is een schijntoestand. Nog nimmer heeft welke partij dan ook gedaan, wat voor de verkiezingen is beloofd.
Kortom, volksverlakkerij.
Nu zal er wel een of andere politiek correcte idioot opstaan om mij mede te delen dat ik dan ook geen recht van spreken heb. Wel, dat is dan de enige vrijheid in deze mohammedaanse heilstaat aan de Noordzee, ik mag zeggen wat ik wil.