vrijdag 15 januari 2010

Schreeuwlelijk



Het heet een tag te zijn. Dat staat voor: 'subculturele bijnamen of symbolen: geschreven op een grote en simpele manier op belangrijke locaties.' Deze muur is kennelijk een belangrijke locatie. De muur is vooral wit en vormt volgens mij de zijgevel van een vrijstaand woonhuis aan een kruising in een tamelijk degelijke woonwijk. Wat daar belangrijk aan is ontgaat mij. Zoals wel meer mij ontgaat.
Een tag is volgens sommigen een met kunstzin uitgevoerde uiting door vertegenwoordigers van een ondergrondse graffiti-subcultuur. Anderen noemen het vandalisme. Daarover zijn de deskundigen het grondig oneens. Misschien is het wel een schreeuw. Om aandacht door mensen die hun mond niet durven opendoen maar wel een viltstift of spuitbus bij de hand houden. En bij gebrek aan goed gezelschap tegen een muur praten. Hoe dan ook, ik versta hun taal niet.
Er is een Nederlands spreekwoord dat luidt: 'Gekken en dwazen schrijven hun naam op muren (of deuren) en glazen.'

4 opmerkingen:

Hans zei

Kijk nou, Bloothoois "tag". Zelfs daar moet ie ingewikkeld doen...

Leugenregeerder zei

Reaguurders laten ook een 'tag' achter. Op de digitale muur van menige webstek. Of is het de geurvlag van zieke, zure patiëntenpies? Van voorheen onmondige mensen die thans onmatig hun gal spuwen. Dit volk overschreeuwt zich van alle kanten in een kakafonie vol kwalijke uitingen van grove emoties.

Hans zei

@ Bloothooi: Mijn reactie stond er vóór de tekst, maar Bloothooi houdt onder zijn tekst de fotoplaatsingstijd aan.
@ Leugenregeerder: Heel grappig dat je ook pas mondig bent geworden sinds je op het www mag ronddolen en heel opvallend dat jouw reactie toevallig óók naar zure patiëntenpies meurt. Zo zie je maar, "wat je zegt ben je zelf", hahahahahahahahaha...

JPdenktmetjemee zei

Hartverwarmend dat zowel MP JP en Hare Majesteit president René Préval van Haïti hun medeleven hebben betuigd. Ze hebben daartoe contact opgenomen met de president van, meldde de Rijksvoorlichtingsdienst donderdag.
"Hallo. René? Ja, hier JP! Hoe is het ouwe reus?"
Wat zullen de slachtoffers van de aardbeving hiervan opknappen.
Ze hebben het in Port-au-Prince drukker met het coordineren van diplomatiek-correcte missives dan met het geven hulp.