maandag 19 april 2010

Windowdressing



Doe maar duur... Klinkt sjiek maar heeft weinig om het lijf.

5 opmerkingen:

Hans zei

"Bloot"hooi toch ook? Dus écht een winkel voor Bloothooi.

Dirk Eloitte zei

Windowdressing, een term die veel wordt gebruikt in de boekhoudkundige wereld. Je spiegelt de zaken beter voor dan ze zijn. Een soort boekhoudfraude dus. Een groot compliment dus aan het adres van Bloothooi voor deze opmerkzaamheid en spitsvondigheid in de woordkeuze.

Hans zei

Nou Dirk, ga jij maar weer eloitteren. Windowdressing heeft NIETS met boekhouding te maken en al helemaal niet met fraude. Ga je huiswerk opnieuw maken en kom dan terug met een nieuwe reactie.

Dirk Eloitte zei

Beste Hans,
Windowdressing is wel degelijk een term die gebruikt wordt in de boekhoudkundige wereld. Zeker als bedrijven verkocht worden, worden de cijfers vaak mooier voorgespiegeld dan ze in werkelijkheid zijn. Dit gebeurt met allerlei boekhoudkundige trucs. Dit natuurlijk om het bedrijf een betere uitstraling naar buiten te geven en zo de waarde van het bedrijf op te krikken. Het gebeurt ook veel bij kredietaanvragen bij banken. Vraag maar aan je collega's. Ok, het is misschien geen fraude maar zeker wel misleidend.
Ik blijf bij mijn mening dat de foto in combinatie met de tekst en de gekozen titel een compliment verdient. Zo, en nu ga ik eens lekker toiletteren.

Hans zei

Tegen zoveel eigenwijsheid kan ik niet op, I rest my case...