vrijdag 23 april 2010

Snuiven



Vers leesvoer ingepakt op de eettafel. Literaire Boekhandel Lijnmarkt belde. Uw bestelling is binnen klonk het met een vriendelijke vrouwenstem. Bestelling? Kon me niet heugen een titel in bestelling te hebben.
Roes, samengesteld door Hafid Bouazza, verklaarde ze nader. O ja, wacht eens even. De bloemlezing over drank en drugs in woord en beeld. Die zou vier jaar geleden al verschenen zijn. Telkens werd publicatie uitgesteld. De auteur zag ik wel eens zitten in café De Zwart aan 't Spui in Amsterdam. Hij zou verslaafd zijn aan absint.
Eenmaal in de winkel op donderdagmidag natuurlijk gecontroleerd of Huibers heeft honger - de beste recepten en verhalen van Marcus Huibers - er al lag. Drie exemplaren, naast de Dikke van Dam. Nog voor de presentatie op vrijdag 23 april. Vooruit, ook maar inpakken. Eéntje dan.
Zo kan het zijn dat in paars pakpapier 603 pagina's over genieten en genotsmiddelen ter tafel zijn gekomen. Nu niet vergeten mezelf te laven aan al het lekkers in het leven in plaats van tussen de regels door de aangename gewaarwordingen van anderen op te snuiven.

2 opmerkingen:

Hans zei

Al dat gedweep met persoonlijke voorkeuren voor schrijvers die de wijsheid in pacht denken te hebben. Leef je eigen leven...

Bloothooi zei

'Nu niet vergeten mezelf te laven aan al het lekkers in het leven in plaats van tussen de regels door de aangename gewaarwordingen van anderen op te snuiven.'