vrijdag 2 april 2010

Druif














Nog zoveel flessen uit allerlei dozen zijn onontdekt. Voor mij. Mijn zintuigen hebben de handen vol. Waar te beginnen? Gelukkig ken ik een gids die mij leidt door de Bourgogne. Langs de pinot noir en chardonnay. Van de 28.530 m2 wijngaarden zal ik nog wel eens een glas proeven. En waarschijnlijker, meer dan één. Kom maar op Côtes de Nuits, Côte de Beaune, Chalonnais en Mâconnais.

2 opmerkingen:

Hans zei

Onvoorstelbaar, dat men(sen) dat zure, droge en wrange vocht lekker vindt. Nog onvoorstelbaarder, dat men(sen) in staat is een heerlijke druif te vernaggelen tot dat zure, droge en wrange vocht.
Zal wel aan mijn (wan)smaak liggen; geef mij maar een heerlijke zoete cola met rum. En af en toe een heerlijk zoete witte Rheinwein.

Hans zei

En al die poppenkast rond een "mooie" wijn met een "mooi" etiket. Vooral in de duurdere eetgelegenheden, bijvoorbeeld die met de ster van een bandenfabrikant die van banden kennelijk geen verstand heeft, wordt er een heel ritueel opgevoerd rond een fles net 20 euro inkoop, maar daar het vijfvoudige kost. Ja ja, met z'n allen lekker gewichtig doen bij het bekijken, proeven en drinken van dat Franse bocht, terwijl de klant stevig wordt genaaid. En ook hier doet die originele Bloothooi weer mee met al dat nouveau riche- én burgertruttengedoe.