maandag 22 december 2008

Enkeltje republiek



Was de spoorlijn er ooit gekomen als er geen bewoond paleis had gestaan? En is het geen tijd dat er dan een station Wassenaar komt? Hoewel de bewoners uit deze plaats en zeker die van Villa Eikenhorst waarschijnlijk niet weten hoe een trein er van binnen uitziet.
Het geeft een station allure als er een koninklijke wachtkamer aanwezig is. Eenvoudige stervelingen gluren door de ramen en proberen een glimp op te vangen van..., ja van wat eigenlijk? Van een wachtruimte die wat fraaier is dan die voor Jan en Alleman.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hé Blootspoor, waar blijft de tekst?

Anoniem zei

Waarom vraagt u het niet even aan Trixje?

Anoniem zei

Is inderdaad wel een enorm groot anachronisme, een koning(s)(in)(huis). En dan ook nog die complete familie die er aanhangt. Omhooggevallen trutjes die ineens iets zijn omdat ze met zo'n pedant prinsje zijn getrouwd, zoals Petra, die gauw haar naam heeft gewijzigd in Laurentien. Die mensen lachen ons allemaal uit, maar leven wel op onze kosten. Wat mij betreft afschaffen die hap en gewoon aan het werk of in de steun. Het zal wel dat laatste worden, want écht werken hebben ze nooit geleerd. Beetje over water lullen kunnen we allemaal.