vrijdag 12 december 2008

Brandbrief

Geachte leden van het kabinet,

Namens familie, vrienden, buren maar ook vrouw en kinderen spreken wij gezamenlijk onze grote ongerustheid uit over de gevolgen van de huidige kredietcrisis voor het gedrag van de doorgaans zo zelfverzekerde bestuurders en managers.

Als er sprake is van groei, winst en een stijgende lijn dan staan bestuurders en managers hun mannetje. Nu het wat minder gaat slaat de paniek zichtbaar toe. Crisismanagement is bij de meeste bestuurders en managers een nog te ontwikkelen competentie.
De gevolgen voor economie en maatschappij zijn al ernstig genoeg. De bedrijven worden dus ook getroffen. Iedereen zal een stapje terug moeten doen. Het is van het grootste belang dat het kabinet een daadkrachtig beleid voert met duidelijke prikkels om het gehuilebalk van bestuurders en managers die zeuren om winstgarantie de kop in te drukken. Hebben ze nog nooit gehoord van de term 'ondernemersrisico'?
Met deze gezamenlijke brief willen wij oproepen tot een zeer hoog gevoel van urgentie.

Het beeld van de kredietcrisis, als zijnde een probleem van bedelende managers die bij de overheid hun handje op houden, is een vreemd beeld. In tijden van voorspoed vragen bestuurders en managers diezelfde overheid juist ver uit hun buurt te blijven. Nu willen de ondernemers vooral duidelijkheid over de toekomstige situatie van de markt en hebben behoefte aan zekerheid en stimuli.

Wij hopen dat u deze gezamenlijke oproep van gewone mensen die dagelijks in de praktijk en vooral tijdens het Acht uurjournaal te maken hebben met de gevolgen van de financiële crisis, serieus zult nemen. Graag zouden wij met u op korte termijn in overleg treden over de in deze brief genoemde ontwikkelingen en wat ons betreft mogelijke maatregelen.

Hoogachtend,

Bloothooi c.s.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Zeg eens, meneer Blootbrand, wie zijn precies "Wij" en "c.s."? En wie of wat bedoelt u met c.s.? Cum suis (met de zijnen) of cum sociis (met zijn deel- of lotgenoten)? Zijn er dan lotgenoten? Bent u écht het slachtoffer van de kredietcrisis? Hebt u er al minder om gegeten? Hebben er dan al zoveel bedrijven aangeklopt bij de overheid? Of huilt u gewoon lekker mee met de wolven in het bos? Dat laatste zou mij enorm van u tegenvallen. Kredietcrisis? M'n reet! De hebberigen onder ons, en dat was écht niet alleen het bedrijfsleven, wisten waar ze aan begonnen toen ze hun centen in aandelen staken. En nu dat gehele virtuele zaakje ineens niets meer waard is, lopen ze achter de nog hebberiger yanks aan en praten ze elkaar een crisis aan.
Recht uw rug, heer Blootcrisisdood, ga gewoon door met leven en laat u niet gek maken door de economie. Wie zegt dat deze immer moet groeien? Of wilde u'ook nét dat ene procentje meer bij IceSave?

Anoniem zei

Eh, meneer Bloothooi, mag ik nog even? Als u 'namens' familie etc. spreekt, kunt u zich in diezelfde zin niet bedienen van de pluralis majestatis ofwel de eerste persoon meervoud en kunt u dus ook niet afsluiten met Bloothooi c.s.
Héél slordig, meneer Bloothooi.

Anoniem zei

Geachte heer Bloothooi,
Dank voor uw constructieve bijdrage.
Wij zullen in het volgende kabinetsoverleg uw ideeën meenemen. En volgende week vrijdag, 19 december, zal ik in "gesprek minister-president" om 18.35 op Nederland 1 uw naam noemen.