woensdag 17 december 2008

Witman's werkelijkheid

Duco Witman neemt het leven ernstig. In een feuilleton op Bloothooi zijn de belevenissen van Witman vanaf nu te volgen. Voorlopig is woensdag voortaan Witmandag.

Duco Witman lijkt bij de eerste ontmoeting een jonge veertiger die best als zesendertig voor de dag mag komen. Althans daar gelooft hij zelf in. Toch realiseert Witman zich op de weg terug te zijn. Richting einde. Het besef dat hij volgens de statistieken nog slechts vierendertig lentes zal meemaken stemt hem droevig. Vooral omdat het meerendeel achter de rug is. 'Wat deed ik al die andere lentes?', vraagt hij zich af.
Een hoofdrol in het leven van Witman spelen zijn verloofde en zijn baas. Die hem bij vlagen het leven zuur maken. Zoals Duco Witman beweert:
“Vrouwen en managers weten altijd hoe ik me moet gedragen terwijl ze zelf het gewenste gedrag vergeten te praktiseren.”
Laat de baas van Witman een vrouw zijn…

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Tja Duco, het karakter van een mens leer je pas kennen als hij/zij chef(fin) is geworden. Wees blij dat je Witman heet en geen Zwartman.

Anoniem zei

Dus Duco is thans, afgemeten aan de huidige gemiddelde leeftijd van de man en het aantal veronderstelde lentes dat hij nog heeft te gaan, 45 jaar. Hoewel Bloothooi's geestelijk vader 42 is, vertoont Witman's leven grote overeenkomsten met die van meneer Zelders.
Maak je los, Witman en val niet in het zwartman-patroon ten tijde van de apartheid. Laat u niet gek maken, er zijn belangrijker zaken in het leven dan...