donderdag 18 december 2008

Rabelaisachtig

Presentator Philip Freriks vroeg de schrijfster van het Groot Dictee der Nederlandse Taal waar ze de aandoening vandaan had. Zij, Kristien Hemmerechts, zei dat ze er vast heel akelig uitzien. Genitale wratten.
Een of ander onderzoek zal uitwijzen dat van de negentien prominente Hollanders, tien prominente Vlamingen, en negentwintig gewone deelnemers, er vast een paar tussen zitten. Minder wratten misschien dan het aantal fouten in het dictee. Maar toch.
Toen ik na deze gedachtenspinsels bij de uitreiking van de zilveren vulpen met gouden punt door emoties werd overmand wist ik het zeker. Ik moet het wat rustiger aan gaan doen.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Toch minder seduisante elixers drinken ter voorkoming van gênante katers. Of op doktersadvies uw queeste staken.
Mogelijkerwijs helpen antidepressiva tegen de larmoyante weltschmerz.

Anoniem zei

"Groot Dictee der Nederlandse Taal"; de meest zielige, jaarlijks terugkerende vertoning die er bestaat. Een in Frankrijk wonende Nederlander, die net als alle andere hedendaagse presentatoren spreekt over mense, hebbe, ochend en meer van dat soort slordigheden, maar kennelijk de beste is om een schrijfopdrachtje te dicteren. Met daarin zielig vergezochte woorden. Wat een schertsvertoning en onvoorstelbaar dat er telkens weer mensen, met name op zichzelf geilende 'bekende' Nederlanders zijn te vinden die aan deze onzin willen meedoen.
Voor de duidelijkheid, genitale wratten zijn personen die dit soort dictees maken.

Anoniem zei

Vertel eens, beste heer Blootwrat, wat is het verschil tussen prominente en gewone deelnemers? Wanneer ben je eigenlijk prominent?