vrijdag 2 januari 2009

Oerhollandsch



IJs en weder dienende vermaken veel mensen zich op bevroren water. Tenminste, als de weersomstandigen meewerken. Het levert oerhollandsche plaatjes op. Rita Verdonk kan trots zijn. Dat brengt mij op de ultieme integratie: een moslima, getooid met burka pootje over op haar klapschaatsen door de binnenbocht van de lokale ijsclub.
Of is ijspret volgens de Koran verboden?

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Heer Blootijs, waarom noemt u een bepaald soort vrouw, wier ouders, of wellicht zijzelf, misschien afkomstig zouden kunnen zijn uit een land waar men het islamitisch geloof aanhangt, een moslima? Noemt u een vrouw uit Nederland dan ook een christina of een katholika? En wat denkt u, zou een "moslima" nu écht getooid zijn "met" een burka? Houdt toch op, met dit soort teksten werkt u alles behalve de integratie in de hand.

Anoniem zei

Schaatsen doe ik als de beste. Na het huwelijk met mijn man koos ik als rasechte Nederlandse voor een ander geloof. De heer Janssen koppelt geloofsovertuiging aan de grenzen van een land. God houdt van alle mensen over heel de wereld. Ook van die op het ijs.
Bloothooi geeft met de gedachte van Allah on ice juist een originele draai aan het debat. Werd humor maar wat vaker ingezet in plaats van het zware, serieuze en calvinistische gezever van de moraalridders. Al dat moeilijke gedoe altijd.

Anoniem zei

Zo Greetje, dus ik koppel geloofsovertuiging aan de grenzen van een land? Geef eens aan, waar doe ik dat dan precies? Weet je waar ik van baal? Al dat indelen. Er zijn slechts twee soorten mensen, mannen en vrouwen, meer niet. Dus geen moslima's, geen ketters, geen vvd'ers, geen schelen, geen vissers enz. Calvinistisch is afkomstig van Calvijn, die net zo goed een christelijke stroming op gang zette. Jullie doen allemaal moeilijk, juist door mensen aan te duiden bij hun meest in het oog lopende kwaliteiten of overtuigingen. Dát is calvinistisch gezever. En fijn dat je een "rasechte" Nederlandse bent en ook fijn dat je je een ander geloof hebt laten opdringen. Maar het woord "geloof" zegt het al, geloof jij maar fijn in al die onzin en leef maar lekker, net als al die ander makke schapen, volgens die belachelijke geloofsregeltjes. Heb je eigenlijk nog wel iets te zeggen, nu je met zo'n lid van de vijfde colonne van de geitenn.... bent gtrouwd?