zaterdag 10 januari 2009

En zopie



Tussen aanstormen en arriveren zoek ik telkens de juiste vorm voor mijn levenslange pelgrimage. Zo bind ik vandaag een paar lage noren aan. Dankzij Elies voor een prikkie gekocht op Marktplaats.
De eigenaar deed ze van de hand vanwege rugklachten. Toevallig heb ik voor de eerste keer in mijn leven last van mijn rug. Mensen geven alles door. Ook hun gebreken.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Tja heer Blootnoor, dat 'prikkie' zit nu in uw rug: Goedkoop is duurkoop.

Anoniem zei

Pijn in je rug. Tja dat krijg je er van als je 2 uur lang op je trendy blauw gele zomer Quickies staat te ouwenelen op de ijsbaan en intussen kunstzinnige chocoladewakken staat te creëren. Ren voortaan gewoon wat vaker in gepaste draf naar de Koek & Zopie dan verdwijnt de pijn vanzelf. Tot vanmiddag !

Anoniem zei

Beste heer Bloothooi,
Dat is nu balen. Pas nu kom ik tot de ontdekking wat ik ermee had kunnen doen.
Op mijn veertiende, bijna 40 jaar geleden, kocht ik een paar peperdure rennoren van Viking. Uiteindelijk is het mij nooit gelukt écht goed te kunnen schaatsen. Daarna kreeg ik mijn ongeluk en was het schaatsen voor mij definitief passé. Toen ben ik ze héél lang kwijt geweest totdat een jaar of tig geleden een vriend ze meebracht. Bleek ik ze aan hem te hebben uitgeleend, was ik allang vergeten. Ze hebben bij die vriend ruim tien jaar gelegen. Vorig jaar gingen we de zolder opruimen en toen kwam ik ze weer tegen, ze zagen er nog perfect uit, kan niet anders, want alles, ook het leer, was goed ingevet.
Tja en dan zit je naar die noren te kijken en vraag je je af wie je er in dit voortdurend warmer wordende land nog een lol mee kunt doen. Vele namen zijn de revue gepasseerd, noppes. Dan maar weggooien en nu weet ik dus wie ik er een lol mee had kunnen doen.
Maar hád ik jou er echt een lol mee gedaan? Want als ik Mark mag geloven, ga jij slechts voor de sociale contacten naar de ijsbaan, haha.
Hoe dan ook, je moet je maar troosten met de gedachte dat ik deze prachtige noren van ouderwetse kwaliteit met vetlederen schoenen, onbreekbare veters en smeedijzeren glijijzers graag aan jou had gegeven, áls ik ze niet had weggegooid.

Anoniem zei

Beste Reinier, Mark en Noorman,

Om je de waarheid te zeggen voerde de tocht zaterdagmiddag niet naar de ijsbaan van ijsclub de Eendracht of ander bevroren water. Nee, via de huisartsenpost (niet voor mezelf) en de supermarkt (vanwege de weekeinde-inkopen) ging een schaatsmoment verloren.
Dank voor jullie belangstelling. En wie weet lukt het zondag alsnog...