zaterdag 3 januari 2009

Hm...



Hm...
Menig man krijgt een goed humeur door een Hummer. Het werkt op hun gemoed, zulk zuipend speelgoed. Glimmend chroom, Tonka-model op ware grootte. Geven gas en op hun kloten. Zo willen ze dat hun lid er uitziet. En dat ze voor de bumper vallen, griet na griet.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

"Door" of "van" een Hummer, meneer Blootauto?

Anoniem zei

Ja ja, wij profiteren niet alleen van de ruimtetechniek, maar ook van de legertechniek. Voorbeelden te over. Zo is de jerrycan ontstaan uit de benzineblikken die de Duitsers (jerry's)in WOII gebruikten, is de Jeep voortgekomen uit het WOII-voertuig voor "general purpose" (gp > jeep) en lopen alle neofascisten en randdebielen in camouflagekleding. De Hummer is de burgeruitvoering van het loeizware legervoertuig HMMWV (High Mobility Multi-purpose Wheeled Vehicle), kortweg Humvee genoemd. En zo kunnen de mannen met de allerkleinste pikkies binnenkort burgerversies van de Leopard II kopen.
Overigens had Lamborghini (jawel, van die oerlijke racemonsters én tractoren) al ver voordat het Amerikaanse leger opdracht gaf tot ontwerp van een HMMWV, een soortgelijke SUV (avant la lettre) geproduceerd, de LM001 uit 1981 en de LM002 uit 1985.

Anoniem zei

Wilt u zich niet zo laatdunkend over de Lamborghini uitlaten, generaal Dickie. De hedendaagse modellen zijn inderdaad wat minder om te zien, maar wat dacht u van oogstrelende juweeltjes als de Miura, Islero, Espada, Jarama, Urraco en Jalpa?

Anoniem zei

Nou, geef mij maar een Dafje...

Anoniem zei

Wederom echt mannengewauwel, ik rijd slechts Rolls Royce en dan het liefst in de Silver Wraith Limousine State Landaulette. Maar ja, die is helaas verkocht aan Dolf Meijers.

Anoniem zei

Da's leuk, In die Rolls ben ik op mijn verjaardag in 1979 door Dolf Meijers naar mijn werk gereden. Hij mocht deze lenen van de koninklijke stallen en in 1981 heeft Dolf de auto gekocht. Later zijn Máxima en WA er op hun bruiloft in rondgereden. Máxima zat op de plaats waar ik zat.