woensdag 16 september 2009

Vacature



De voormalige werkkamer van Marco Borsato bij The Entertainment Group (TEG). Zijn gouden platen werden al als appeltje voor de dorst in veiligheid gebracht.
'Mensen verliezen hun baan, het aantal faillissementen neemt snel toe', zei Bea vanuit haar vorstelijke zetel. 'De gevolgen zullen nog lang gevoeld worden.' Met die kleine verwijzing naar het wankelende bedrijf van Borsato, tussen de regels door, moeten de mensen in het land het maar doen. Een minister-president die SMS-ed met BN-ers, de kroonprins die warme banden onderhoudt met René Froger, alle mogelijkheden voor een spektakel blijven onbenut. De X-factor had wel wat beter gekund. Máxima hulde zich in een afgedankt overgordijn uit Paleis 't Loo. De koningin deed haar best met een altmodisch tijgervelletje, verder blijft het crisis-televisie.
Het ganse volk snakt naar John de Mol als minister van Cultuur onder premier Wilders. De bekroning op het pionierswerk van de grootste familie van Nederland. Eindelijk cultuur 'met intrinsieke waarde en positieve maatschappelijke effecten'. Programma's als Big Brother vanuit Huis ten Bosch, Troon zoekt rede, Wie is de trol? en Help Marco de winter door.

1 opmerking:

Hans zei

Met droge ogen en een uitgestreken smoelwerk durft dat afgrijselijke wijf (sorry, ik heb er geen ander woord voor) ons te vertellen dat de "gevolgen nog lang gevoeld worden", terwijl ze zelf vele miljoenen opstrijkt uit haar vette vermogen én uit haar jaarlijks stijgende toelage. Het/een koningshuis is gebouwd op de fundamenten van (vroegere) uitbuiting. Het wordt tijd dat we alles afpakken van die oranje clowns en dat we het gehele koningshuis terugsturen naar de landen van herkomst, Duitschland en Argentinië.