dinsdag 22 september 2009



Toen het nog Nederlandse Filmdagen heette, was ik er al bij. Kleinschalig, laagdrempelig, dichtbij en aanwezig. En altijd in Utrecht. De vaderlandse cinema vind ik letterlijk om de hoek, omdat het zich bijna in en rond huis afspeelt. Er is geen afstand tot Hollywood, en onbereikbare Amerikaanse dromen. Ook in de polder kun je spelen, draaien en vertonen. Het zeer dunne laagje maakt het dus echter dan echt. Nederlandse film is puur. Puur Hollands.
Zo neem ik het graag op voor dit product. Omdat geboortelandspeelfims boeiend zijn en gaan over wat zich in de buurt afspeelt. Geen ongeloofwaardig effectbejag maar het is wat het is.

2 opmerkingen:

P. Verhoef zei

"Geboortelandspeelfilms (mooie samenstelling) zijn boeiend". Tja Blootcelluloid, met deze zinsnede bombardeer je dus ALLE speelfilms in de GEHELE wereld tot boeiend, omdat elke speelfilm in een geboorteland wordt gemaakt.

Hans zei

Hmm, inmiddels bijna 20.00 uur op 23 september; Bloothooi zit kennelijk met zijn reet op het cinemapluche te genieten van een Nederlandse, politiek correcte film met immer slecht lipsynchroon geluid.