donderdag 9 juli 2009

Gezelschapsspel



Laat ik een gokje wagen. Nicotine en kaarten of dobbelen gaan kennelijk goed samen en een creatieve geest wil dit wereldkundig maken.

4 opmerkingen:

Hans zei

Vraag mij af welke zielige geest deze wel heel originele benaming (gaap) heeft weten te verzinnen. Voorts wist het licht in kwestie niet eens dat pokerruimte één woord is. Enne, het waren de Chinezen, die als eersten niet anders deden dan gokken en opiumschuiven in één hok. Dus meneer Blootpoker, niet zo gemaakt onschuldig doen...

Mark zei

Opiumschuiven ? Dat ken ik nog niet.
En nee, nicotine en pokeren gaan niet goed samen. Met een sigaret in je hoofd kan je geen pokerface trekken. Zeker niet tijdens het pokeren want dat duidt op stress.

Hans zei

Juist wel Mark, met een brandende sigaret in je mond moet je je ogen samenknijpen tegen de rook en dan trek je dus gelijk een pokerface. Je moet nog een hoop leren. Opiumschuiven is een term voor opium roken, ook hier valt mij van je tegen dat je die term niet kent.

Mark zei

Ik ben een hele nette wereldvreemde jongen. Vandaar dat ik het niet ken.
Dat verhaal met die sigaret is natuurlijk flauwekul van de bovenste (eiken)plank. "Zie hem nou onrustig trekjes nemen van zijn peuk, hij zit niet op zijn gemak. En dan probeert hij ook nog een pokerface te trekken. Duidelijk verhaal: slechte kaarten !"