maandag 13 juli 2009

Deugd



Als ik dan toch van A naar B moet. Waarom dan niet dakloos? En ondertussen voluit genieten van de Hollandse luchten. Alsof ik door een aquarel van de Haagse School heen rijd. Of dat me Ruysdaellucht tegemoet snelt.
Zo wordt de min of meer noodzakelijke deelname aan het gemotoriseerde verkeer vandaag een deugd.

5 opmerkingen:

De Eenzame Fietser zei

IK RIJDT? Schaam je Bloothooi en schaam je ook dat je voor je lol autorijdt (nu wél met dt); deelname aan het gemotoriseerde verkeer is nimmer "min of meer noodzakelijk". Ga eens een stukkie fietsen met je overbuurman, wat je al heel lang geleden hebt beloofd. Dát is pas echt dakloos.

Bertus Atavus zei

Of uit je dak gaan....

Bloothooi zei

Met dank aan De Eenzame Fietser is de joekel van een fout aangepasd.

Is de overbuurman trouwens dezelfde overbuurman die elke werkdag per auto naar zijn werk gaat? Terwijl de oprichter/hoofdredacteur van Bloothooi meestentijds per rijwiel woon-werkverkeer bedrijft? Door en weer en wind nota bene, met alle soorten neerslag op het blote hoofd. Van hemelwater tot hagelstenen.
Uitgerekend een mooiweerfietser heeft alle puf om een stukkie te fietsen op het moment dat Bloothooi stukkies aan het tikken is.

Eddy Planckaert zei

Awel, is u aan de kap gelegen? Is het binnenste achter uw bakkes wel bemeubeld? Er is geen bougeren aan met u.
Doe alstublieft uw hoofd eens in de pompbak alvorens u als onnozelaren verder gaat rizzeneren. Allemaal luchtfietserij en voor mij veel te gesofistikeerd.

De Eenzaamste fietser. zei

Aangepasd? Doe je zeker expres? Zo niet, dan zou ik overwegen om te stoppen met schrijven, óf eerst terug naar de lagere school.
Voor wat betreft die overbuurman die met de auto naar zijn werk gaat, hij zou niets liever doen dan op de fiets, maar door een ernstig ongeluk is hij helaas niet in staat om elke dag dergelijke afstanden te fietsen.