maandag 6 juli 2009

Impressie



Bij de rode beuk op de buitenplaats mochten schilders en dichters het antwoord, hun artistieke impressie delen. Naar aanleiding van de vraag: 'Wat doet het landschap met ons.'
Het antwoord op de vraag bleef ik verschuldigd, hoewel de volgende gedachte mij buiten bekroop.

Landschap

Het landt
het schept
het zweeft
het kleeft
het hobbelt
het bobbelt
het vliegt
het zoemt
het zingt
het dwingt
het ruist
het bruist
het pluist
het barst
het knarst
...

12 opmerkingen:

Hans zei

Wat wil je dat ik eronder zet?
HH

Beste Hans,

Aan mij vragen wat jij er onder zet? Wat gaan we nou krijgen? Heb je iets aan je tong, ik bedoel, aan je pen? Je zou er onder kunnen zetten:
'Gokje, Hydepark of Beverweerd, maar zou ook Leeuwenburg kunnen zijn. Die boom heb ik namelijk eerder gezien.'
Dan weet ik wel weer een passende repliek.

Goede groet,
Hugo Z.

Op 06-07-09 heeft Hermans J.L. (Hans) Hans.Hermans@........ het
volgende geschreven:
Gokje, Hydepark of Beverweerd, maar zou ook Leeuwenburg kunnen zijn. Die boom heb ik namelijk eerder gezien.

Hendrik Jan Tromp zei

Het is overduidelijk een boom die in de buurt van Huis Leeuwenburg staat. Je zou kunnen denken aan Hydepark omdat daar vanaf de weg meerdere rode beuken zijn waar te nemen. Echter als je goed kijkt op de foto zie je achter het weiland keurig een rij loofbomen langs de Langbroeker Wetering staan. Typerend voor dat stuk aan de wetering.
Daar komt bij dat je natuurlijk niet in een al te druk gebied gezien wil worden als je op je rug ligt om foto's te maken van de onderkant (kan dat dan ?) van een boom.
En de 'schilderkunst' die daar ten toon wordt gespreid kan nou niet echt tot de Impressionisten worden toegerekend.

Nee, dit is echt Leeuwenburg. En Hans, volgens mij heb jij een weekje vrij. Toch fijn dat je op deze manier een handreiking voor een leuke fietstocht krijgt aangereikt. Je wil het nu wel zeker weten. Dus gewoon rondje fietsen naar Beverweerd, Leeuwenburgh en via de Rhodensteinselaan doorsteken naar Hydepark.

Tot slot, moet ik me al zorgen gaan maken om je Hans? Vrouw en dochterlief zijn nog maar net een paar dagen weg en je begint nu al virtueel tegen jezelf te praten.
Als je om een praatje pot verlegen zit dan staat de deur altijd open !

Irene van Lippe Biesterfeld zei

Hooggeachte Heer Hans Hermans,

Het intrigeert mij dat we beiden hetzelfde dachten bij het weerzien met die rode beuk.
Ook ik meende die boom al eerder gezien te hebben. In de schier eindeloze rij oude en wijze bomen die ik pleeg te ontmoeten, maakte deze in het bijzonder diepe indruk op mij.
Uw gokjes zijn evenwel een slag in de lucht gebleken.
Wel bent u warm.

Met mijn beste wensen,


Irene van Lippe Biesterfeld

Hans zei

Gelul allemaal, ik zie het ineens: Willinkspark

Boswachter zei

Nee, mijnheer Hans, u zit er weer naast.
Het zou al te mooi zijn als u alle bomen van de Stichtse Lustwarande kent.

Hans zei

Ik wil graag een reactie van Hugo/Bloothooi zelf, zoals afgesproken...
En ja, ik ken heel veel plekken op de Heuvelrug omdat ik veel fiets; in tegenstelling tot Bloothooi die nog nimmer met mij is meegefietst.

Horst Tappert zei

Als een goed speurneus dient u eerst de dagelijkse gangen van de heer Bloothooi na te gaan. Waar werkt hij, hoe komt hij daar, wat doet hij in de lunchpauze, waar woont zijn familie, waar woont haar familie, waar werkt zij, waar is hij de laatste tijd veel geweest, waar liggen zijn interesses, wie heeft zijn interesse, wie heeft zijn interesse niet, wat wil hij je doen laten geloven, welke manier van voortbewegen heeft hij, wat is zijn actieradius, hoe is zijn gezinssamenstelling, waar zijn dit weekend of beter afgelopen periode schilderijen van goedbedoelde amateurs in een zogenaamde kunstroute tentoongesteld etc. Maar de belangrijkste vraag is natuurlijk: welk gebouw of huize zie je door de bladeren heen, koppel dat weer aan zijn meest geliefde vakantiestek en denk dan goed na over welke Europeanen dit gebied ook frequenteren. Leidt dat weer terug naar het huis tussen de bladeren en de cirkel is rond.

Hans zei

Onvoorstelbaar, zulke lange, slappe lulverhalen, waar halen jullie de tijd vandaan?
Kom op Hugo, waar staat die Beuk? Jammer dat het geen eik is, want dan had ik een leuke woordspeling kunnen maken op al die lijpe, eigenwijze zeikeikels.

Xaviera H. zei

Geduld Hansje, niet zo drammen. Gewoon goed blijven kijken en dan weet je vanzelf waar die rode eikel, uhh, beuk staat...

Hans zei

Laat dan maar zitten, stelletje sukkels van de bovenste plank...

Lumberjacker zei

Een plank van eiken hout of van beuken hout ? En ben je zonder hulp op de kast geklommen of kreeg je van iemand een duwtje ? Gelukkig staan er genoeg berken bomen voor jouw huis om daar je frustraties op bot te vieren. Kan je daarna even gezellig naar Huize Doorn fietsen. Of was het nou toch Amelisweerd...

Hans zei

Eikenhout
Beukenhout
Berkenboom
Leer eens schrijven, Jackass (ezel)