donderdag 30 juli 2009

Verontrustend


In dit overgereguleerde land negeren de meeste mensen opgelegde geboden en verboden. Enige innerlijke beschaving is de gemiddelde Nederlander vreemd.

1 opmerking:

Paulus de Boskabouter zei

Zo Bloothooi, waar haal je die wetenschap vandaan, dat de "gemiddelde Nederlander" geen innerlijke beschaving zou hebben? Heb je dat onderzocht? Vind je een dergelijke generalisering niet een beetje boud? Wat is een "gemiddelde" Nederlander? Hoor je daar zelf ook niet bij? Zou het zelfs kunnen zijn dat er maar één "gemiddelde" Nederlander is en dat jij die bent? En zou het dan ook zo kunnen zijn dat jij de enige Nederlander zonder innerlijke beschaving bent omdat je alle anderen beschuldigt van het feit dat ze geen innerlijke beschaving hebben. Kortom, getuigt het niet van een enorm arme en zielige geest als je een beetje slap zit mee te lullen met de rest en je jezelf kennelijk ver boven die "gemiddelde" Nederlander voelt verheven?
Maar het zou ook zomaar kunnen zijn dat de instantie die het bordje heeft geplaatst, zich graag wentelt in haar eigen overdreven regeltjes.
Tot slot kan worden vastgesteld dat de enige Nederlander zonder innerlijke beschaving het kwetsbare gebied al heeft verontrust en beschadigd simpel door zijn aanwezigheid aldaar.