zaterdag 28 februari 2009

Hypeman



Kyteman is de nieuwe Utrechtse muziekhype. Afgelopen donderdag waren alle Hermit Sessions-CD's in de Domstad uitverkocht.
Tijdens het extra concert ben ik aanwezig. Menigeen leedvermaakte zich omdat ik geen kaartje had voor het concert op vrijdag 13 maart. Straks zie ik Kyteman zelfs een dag eerder...

6 opmerkingen:

Anoniem zei

"Lekker puh!!" Tjemig de pemig Blootkroost, wat een kinderachtige reactie zeg. Maar wat nog veel ergers is: "De nieuwe Utrechtse muziekhype". Allemaal idioten die achter elkaar aan lopen en iets alleen maar goed vinden om er te kunnen bijhoren. Échte muziek is geen hype, die vind je onvoorwaardelijk mooi. Kom op Blootnoot, houd nu nu toch eens op met dat zogenaamde vlotte grachtengordelgedrag en trek uw eigen plan. Flikker dat kaartje in de prullenbak, want als die Kyteman écht goed was, dan speelde hij wel in een andere zaal dan in Tivoli.

Anoniem zei

Helemaal mis, mijnheer de muziekminnaar.
Kyteman waarderen is een logische stap in de ontwikkeling en vernieuwing van de muziek die ik al jaren volg. Jazz, Hiphop, de band Relax, trompetist Eric Vloemans. Inderdaad echte muziek door bevolgen muzikanten. Een vrolijke variatie hierop vormt Kyteman met zijn Hiphop orkest. Hij past helemaal in mijn muziekplan.
En ja, liever geniet ik van een muziekfeestje aan de gracht in plaats van een potje headbangen in de Groenoordhallen.

Anoniem zei

Oké Blootnoot, maar spreek dan niet over "muziekhype", alsof de 's-mans muziek straks weer "uit" is. Je houdt van bepaalde muziek of je houdt er niet van. Er zijn tientallen, zo niet honderden stijlen, waarom pikt u er "headbangen in de Groenoordhallen" uit? Hebt u weleens goed geluisterd naar de technische perfectie waarmee "headbangmuziek" wordt gemaakt? Hebt u zich weleens écht verdiept in de vele stijlen? Nee hè? En waarom niet? Omdat u namelijk toch bent blijven steken in dat piepkleine wereldje van de linkse pseudo-intelligentsia die, nog maar net door de ballotage van "vrinden van de grachtengordelimitatoren", leuk vindt wat leuk moet worden gevonden. En u weet, "mode is datgene dat uit de mode raakt". En daarom is die Kyteman over een jaartje alweer vergeten door uw Utrechtse vrinden en dient zich weer een nieuwe hype aan onder de hoog gistend bier-, dan wel prosecconippende Utrechtse Nouveau Postmodernen. Ook zo'n voorbeeld, prosecco, al vinden we het niet om te zuipen, toch doen we het, want prosecco is in en rosé is uit. Wat erg toch, dat mensen zich zo laten kennen...

Anoniem zei

Haha, doen hiphoppers niet met hun hele lijf wat headbangers met hun hoofd doen? Dus wat is het verschil tussen hiphoppen in Tivoli en headbangen in de Groenoordhallen?

Anoniem zei

In vrijwel geen enkel opzicht voldoe ik aan de het profiel van de grachtengordel of wat dat ook moge zijn. Mijn horizon, ook de muzikale, reikt oneindig veel verder dan de hoofdstedelijke Heren-, Prinsen en Keizersgracht. Mijn collectie geluidsdragers is verrassend te noemen. Verder zult u versteld staan van de speellijsten op mijn iPod.

Anoniem zei

Nou, publiceer die speellijsten dan maar eens en die cd-verzameling, anders ben je een Duitser