zondag 8 februari 2009

Opnieuw zondag

Weer breekt de internationale 'rustdag' aan. Bloothooi is met u.
Aan de zondagse muziekmozaïek komt ondertussen geen einde. Vandaag een eervolle vermelding voor Morrisey. Die na The Smiths solo verder ging. Van zijn debuutalbum komt Everyday Is Like Sunday. Het nummer werd geprezen om de tekst.
Een strofe uit het refrein:

'Everyday is like sunday
Everyday is silent and grey'

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Aha, onze muzikant Blootnoot gaat zijn onmetelijke muziekkennis ventileren door de wat minder bekende, maar zeker niet de slechtste, artiesten ten tonele te voeren. Wel jammer dat meneer Blootrust niet aangeeft waaróm dit nummer werd geprezen om de tekst. Want die tekst is vele malen interessanter dan het plaatsen van deze refreinstrofe buiten zijn context. Maar ach, zijn niet vele liedjesteksten prijzenswaardig? Leeft Bloothooi lang genoeg om ze alle te benoemen op de zondag? Ik stel voor dat Hugo bij de publieke radio-omroep solliciteert naar mijn, dit jaar tien jaar vacante functie.
In de tussentijd wil ik de vertwijfelde bezoekers van deze blog graag wijzen op de enige échte strofe uit een liedtekst, gezongen door meerdere zangers (nimmer vrouwen), maar wereldberoemd gemaakt door de beste gitarist ter wereld van de beste bluesrockband ter wereld in het beste album ter wereld:
One for the money,
Two for the show,
Three to get ready
And four to go.

Anoniem zei

Nou Willem, da's een makkie.
Het betreft de wereldberoemde uitvoering van het nummer "I'm going home" van het album "Recorded Live" uit 1973 van "Ten Years After". En die gitarist is Alvin Lee. De uitvoering is vele malen beter dan die tijdens de doorbraak van TYA op "Woodstock" in 1969. De uitvoering op het album "Live at the Fillmore East" uit 1970 komt in de buurt. Maar TYA was in 1973 aan de top van zijn kunnen.
Inderdaad muziek van de bovenste plank waar die Morrisey nog wel wat van kan leren.

Anoniem zei

Zondagsrustmuziek? Dit is allemaal blasfemie, beste broeders. Op zondag dient er te worden geluisterd naar gewijde muziek. En hoewel er in principe op zondag niet naar de televisie mag worden gekeken, kan ik jullie de dvd "Groot is Uw Naam", opgenomen in de Bovenkerk te Kampen, van harte aanbevelen. Deze dvd is verkrijgbaar bij Muziek Center Genemuiden. Maar als dat te ver is, kunnen jullie ook terecht bij de Bijbel Kiosk Vereniging aan de Hoofdstraat te Driebergen.