donderdag 12 februari 2009

Weelde

Wij varen wel en
wonen waarachtig
in Weelde
Waar ligt dat? Weelde.
Weelde is daar
waar bouwmarkten zich vrij vestigen
en hypotheken huizenhoog
boven de dakpannen uitrijzen

Weelde is een dak
boven je hoofd
en profiteren van
voorspoed

Weelde is waar waarde
stijgt en rente welig tiert

Welkom in Weelde,
stap in de wereld die
Weelde heet
Hulde aan Weelde
driewerf hoera

Weelde als dorpskern van
de groeigemeente Rijkdom

Weelde is de hemel
op aarde
waar goden verzoeken
mijn buurman te zijn
omdat verre vrienden
altijd in de file staan
op de weg naar
weet ik veel...
Weelde of zo

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik begrijp dat u geinspireerd bent geraakt door de enquete die gisteren werd gehouden in de voormalige gemeentes Dinxperloo en Aalten. Vervolgens heeft u uw hersens zitten pijnigen op het verzinnen van een passende naam. Echter met Weelde slaat u trendtechnisch de plank mis. Het heeft namelijk niets met de natuur te maken. De gemeentes hebben eerst jarenlang gestreden om ten koste van de natuur bij te mogen bouwen. Vervolgens zijn ze groot genoeg. Zo groot dat hogere overheden vinden dat ze te groot voor het servet zijn maar te klein voor het tafellaken. Fusies van de tot Vinexdorpen verworden gemeentes zijn het gevolg. En dan gaan ze ruzie maken over de nieuwe naam. Uiteindelijk zijn ze het er dan wel over eens dat de naam iets met de natuur van doen moet hebben. Natuur die er ooit was. Weelde past dus niet in dit verband, want de weelde die genoemd wordt daar worden ze liever niet mee geassocieerd.

Toevallig stond er gisteren in de zelfde krant, waar bovengenoemde problematiek aan de orde werd gesteld, ook een artikel over mensen die zich hier heel druk mee bezig houden en hielden.
De kop van het artikel luidde:

Hij verzint regels en smijt met geld: De Ambtenaar

En dan begin je alles weer te snappen.

Anoniem zei

En waarom verzint de ambtenaar regels? Om zich middels inteelt te kunnen vermenigvuldigen om zodoende naleving door de burgers van zijn regeltjes te kunnen controleren. Ambtenaren zijn een apart soort en zullen nimmer tot de gewone bevolking behoren: ze zijn er niet solidair mee, ze praten anders, kleden zich anders, zien er anders uit, doen anders; kortom, een esotherisch inteeltclubje.

Anoniem zei

Zo dat is er uit Grote Smurf ! Dat lucht op !

Anoniem zei

Nee, dat lucht niet op. Pas nadat het Nederlandse ambtenarencorps minimaal is gehalveerd, zal er sprake zijn van opluchting. Dat is de enige juiste wijze om de recessie te keren, niet het verhogen van de pensioenleeftijd of de aftrek van hypotheekrente afschaffen. Want bij het verhogen van de pensioenleeftijd zitten we nog langer opgescheept met al die ambtenaren. En omdat die pennenlikkers dat zelf dondersgoed weten, komen ze met allerlei oplossingen die henzelf buiten schot houden.

Anoniem zei

Hé hé, beetje rustig jongens. Vergeten jullie niet dat Bloothooi ook tot die club behoort? Is toch niet aardig, om zo over Bloothooi te praten.

Hugo zei

Weelde werd in het voorjaar van 2008 voorgedragen. Ter gelegenheid van een vakdag voor woningcooperaties, makelaars en andere belanghebbenden rond bouwen en wonen.
Een verband met een enquete in Dinxperloo en Aalten, of enig ander verband dat Pietje Puk legt berust op louter toeval.