woensdag 16 december 2009

Don Quichot



Is het leven eigenlijk geen hopeloze strijd vanwege het nastreven van nutteloze doelen? Met dwaas-idealistisch optreden vergoeilijkt ieder voor zich zijn of haar bestaansrecht.

5 opmerkingen:

Hugo's overbuurman Hans Hermans zei

Je zou verwachten dat Bloothooi op de avond van het Groot Dictee der Nederlandse Taal (GDNT), overigens het simpelste dictee ooit, nu eindelijk eens een foutloos cursiefje zou schrijven. Maar nee hoor. Wie vindt als eerste de enorme fout?
En dan nog even over dat megalomane, zwaar overschatte GDNT: Als zielige sukkel Komrij niet eens in staat is bepaalde schrijfwijzen uit te leggen, als een accent circonflexe een "dakje" wordt genoemd, als een accent aigu een "accent" wordt genoemd, als men niet eens kan uitleggen waarom traktement met een k moet worden gespeld en als Philip Freriks, de verpersoonlijking van arrogantie die nog nimmer de eind-n van een woord heeft uitgesproken, tot eloquentst bekend Nederlander is uitgeroepen, dan zijn we wel heel diep gezakt, zeker als je bedenkt dat de gemiddelde score van dit GDNT maar liefst 29 fouten bedroeg. Wat een zielige vertoning, applaudiseren voor "prominente" Nederlanders met meer dan 20 fouten.
Ja, dat GDNT was wederom en inderdaad een nutteloos doel, nagestreefd door een clubje zieltogende, onze Nederlandsche taal verkrachtende randdebielen.

Prof. dr. ing. E.I. Kipping zei

Het is vergoelijkt, zonder i.

Anoniem zei

NRC Handelsblad rekent vergoeilijkt goed.

http://archief.nrc.nl/index.php/2008/Februari/25/Kunst/09/Royal+Academy+vergoeilijkt+diefstal

E.I. Kipping zei

Haha, dus als een "krant" een woord goedkeurt, is het goed? Wel, met NRC Handelsblad heb ik niets te maken. Deze "kwaliteitskrant" staat erom bekend de meeste fouten van alle kranten te maken.

E.I. Kipping zei

Ik heb het artikel even gelezen, maar NRC keurt niets goed, de krant schrijft het gewoon ook fout, net als de meeste Nederlanders die wel meer fouten maken in hun onbenullige pennenvruchten.