donderdag 17 december 2009

Brrr



Verkeersellende is wat mensen zelf veroorzaken. Liefst willen ze bij de weergoden een claim indienen, zelfs nu een witte kerst ons toelacht. Je mag de bestuurders geen strobreed in de weg leggen. En zeker geen sneeuwduinen opwerpen of zeventig centimeter sneeuwballengrondstof zomaar op de rijbaan neerleggen. Dat pikken ze niet. Beter is het om gluwein te drinken. Of warme chocolademelk.

3 opmerkingen:

De Blijde Bestuurder zei

Blootsneeuw, je wordt vervelend. Het is glühwein. Pak nou gewoon eens een woordenboek erbij. En waar haal je de wijsheid vandaan dat autobestuurders geen strobreed in de weg mag worden gelegd? Houd toch eens op met je ongefundeerde donquichotterie tegen de Nederlandse automobilisten. Begin bijvoorbeeld eens met het wegdoen van je twee auto's, pas dan heb je recht van spreken.

Auto van de goede zaak zei

Als je thuis een broodmes hebt is het geen noodzaak er mee uit moorden te gaan.
Met andere woorden, de Blijde Bestuurder voert een kulargument aan en weet dit zelf maar al te goed.
Niet het bezit staat ter discussie, maar het veelvuldig gebruik. Liefst zoveel mogelijk tegelijkertijd. De toenemende autodichtheid, met name in de randstad, is een inperking van elkaars vrijheid. Het is niet de overheid die voor deze hinder verantwoordelijkheid is. Het zijn individuele weggebruikers zelf. Niemand neemt verantwoordelijk voor het eigen gedrag. Als het gaat om auto's willen mensen alleen deel zijn van het probleem, en niet een deel van de oplossing.
Tot slot. Bloothooi heeft altijd recht van spreken. En voor zover ik weet onderbouwt Bloothooi zijn bezwaren altijd met argumenten. Dat de Blijde Bestuurder van mening verschilt levert een interessant dispuut op.
Waarvan akte.

De Balende Buurman zei

Zal ik jou vertellen wat het probleem is, Auto van de Goede Zaak? Dit kutland is te vol... En iedereen heeft een oplossing. Er is maar één oplossing, toch met dat broodmes op stap of... Wachten tot de hele aarde naar de verdommenis is... En dat zal niet lang meer duren.