donderdag 26 augustus 2010

Haute-volée


















Al vierenveertig jaar probeer ik mezelf naar boven te trekken. Op tal van manieren. Het hijsen heeft me weinig gebracht.

2 opmerkingen:

Vluchteling zei

Alleen echte kerels kunnen zichzelf naar boven trekken.
Begin eens voorzichtig met een open trap, zoals de trap van de eerste etage naar de zolder vaak is.
Wil het maar niet lukken, dan blijft het bij aftrekken. Wil je een keertje vreemdgaan, gebruik dan de andere hand.

Hans zei

Ergens rond mijn tiende kreeg ik van mijn vaders oudste broer zijn grote, uitgebreide, vooroorlogse Meccano-doos. Ik heb er heel wat constructies mee gebouwd, maar er waren telkens beperkingen. Ergens in mijn diensttijd heeft mijn vader de (mijn) doos aan de zoon van zijn jongste broer gegeven.
Onlangs heb ik na heel wat moeite mijn Meccano teruggekregen. De omstandigheden waaronder waren minder leuk; zowel mijn oom als zijn zoon waren op jonge leeftijd overleden. Overigens had mijn oom mij ooit desgevraagd medegedeeld de doos te hebben weggegooid, "het was niets meer waard". Niets bleek minder waar, de verzameling was zelfs met enkele technische onderdelen uitgebreid. Inmiddels heb ik via internet een paar partijen origineel Engels Meccano van kort voor en na WO II voor een belachelijk lage prijs kunnen bemachtigen.
Waarom ik dit alles vertel? Wel, die enorme en prachtige hijskraan op de foto doet mij eraan denken dat ik waarschijnlijk voldoende Meccano heb om nu eindelijk de hijskraan te kunnen bouwen die ik als jong knulletje niet kon bouwen.