woensdag 4 augustus 2010

Strandlopers (3)


















'De bonte strandloper (Calidris alpina) is een vogel uit de familie van snipachtigen (Scolopacidae)'.

8 opmerkingen:

Hans zei

Kijk, dit gaat erop lijken, maar nu weer nét iets te weinig "rondingen"...

Orni te Loog zei

En Bloothooi is een rare vogel uit de familie van de Lumenscriptor Clandestinus.

Hans zei

Ik vraag mij af of al die voorbijgangers het wel goed vinden dat ze (in badkostuum) op een openbare site worden vertoond. Overigens zijn het geen strandlopers, maar planklopers.

Paparazzo zei

Heel actueel maar zolang Naomi Campell niet over de planken op het strand loopt...

http://www.nrc.nl/binnenland/article2594977.ece/Maatregelen_rond_getuigenis_Naomi_Campbell

Paparazzo zei

Uit eerder genoemd bericht NRC: 'Volgens het Nederlandse recht mag ieder die een ‘redelijk belang’ heeft publicatie van een foto die werd genomen zònder toestemming, tegenhouden. Meestal zijn privacy of misgelopen omzet belangen die de rechter erkent.'

'Verder hoeft niemand akkoord te gaan met bijvoorbeeld heimelijk genomen naaktfoto’s en ongevraagde reproductie in reclamecampagnes. Fotografen moeten zelf inschatten of hun beeldmateriaal nadelig kan zijn voor degenen die erop staan.'

Bloothooi zei

@Hans 'Op de planken' was een serieuze optie als titel van de mini-serie. In het beeld is echter meer zand en strand te zien dan planken of hout. Verder liggen de planken op het strand.
Gelet op de bewegingsactiviteit van de geportretteerden is strandlopers een treffender aanduiding.
'Op de planken' suggereert overigens weer wel een persoonlijke keuze om in het openbaar bewust te kiezen voor een podium. Als ware het een catwalk vol mensen die zichzelf en hun badkleding tonen.

Bloothooi zei

@Hans Wat betreft die openbare site. Dat is betrekkelijk. Het aantal bezoekers overtreft momenteel nauwelijks het aantal lieden in een volle huiskamer tijdens een verjaardagsviering. Met andere woorden, door de vertoning van vakantiekiekjes aan vrienden en familie zou bedoeld beeldmateriaal meer bekijks trekken.

Bloothooi zei

@Hans die badgasten liepen net door het beeld tijdens het nemen van de foto...