maandag 23 augustus 2010

Stapelbaar


Geen baar kwam hen te hoog. Na vele zeemijlen over menige wereldzee eindelijk op de plaats van bestemming.

3 opmerkingen:

Hans zei

Da's ook toevallig, deze foto doet mij denken aan de Rotterdamse haven, waarvan ik een paar dagen geleden tot mijn grote schrik ontdekte dat deze niet meer de grootste van de wereld is.
Rotterdam is reeds in 2004 voorbijgestreefd door Sjanghai en Singapore.
Nu is er werkelijk niets meer waarin ons land nog uitblinkt, afgezien van negatieve (politieke) zaken.
Dit is het begin van het einde, net als met het voortbestaan van onze aarde.

Jan Dirk Onrust zei

'Dame, heren, welkom op de cursus voor gevorderden. We beginnen vandaag met de theorie. En die luidt als volgt: Nederland is een gekkenhuis. Vanochtend zijn er vele idioten in de auto gestapt die u van de motor willen rijden. Dat is elke dag zo. Ik zal een en ander illustreren in de nu volgende powerpoint-presentatie met beelden van de verkeerspolitie.

Hier ziet u op het eerste plaatje een motorrijder die achter een vrachtwagen blijft plakken. De vrachtwagen remt, de motorrijder en de bestelwagen achter hem zien dat te laat. Het tweede plaatje laat de motorrijder nogmaals zien. Tja, in zekere zin plakt hij nu nog steeds achter de vrachtwagen. Maar zodanig dat ze hem er met een spatel van af moeten schrapen.

De tweede situatie. Hier ziet u een motorrijder die de vrije ruimte niet benut. Het gevolg: de motorrijder zit nu in een krappe ruimte. Tussen zes plankjes om precies te zijn. Neemt u trouwens gerust een koekje, ze staan ervoor.

Derde situatie, gefotografeerd door een roodlichtcamera. Stoplicht springt op groen en de motorrijder op een Harley Davidson Fat Boy scheurt direct weg. Van rechts komt een vrachtwagen met 27 ton cement. Hij rijdt door rood. Dat is vrij normaal in Nederland. Volgende plaatje: de Fat Boy is nu een Flat Boy. Hetzelfde geldt voor de motorrijder. Zijn er nog vragen? Waar het toilet is? Nu al? Tweede deur rechts.


En dan nu wat statistieken. In de eerste grafiek ziet u het aantal motorrijders. In de tweede het aantal bestuurders van rode KPN-autootjes, witte bestelwagens en taxi's. Wij noemen ze ook wel de begrafenisauto's. Allemaal mensen die in het verkeer met heel andere dingen bezig zijn dan met opletten. De laatste grafiek geeft de kans aan dat u deze brokkenpiloten tegenkomt. U ziet het. Het is een hel.

Tot slot enkele foto's van een botsproef. U ziet hier een dummy op een motor die met 29 km/h per uur tegen de zijkant van een auto aanrijdt. Dat is toch niets, hoor ik u zeggen. Maar u kunt net zo goed van de vijfde verdieping van een flatgebouw springen, dat komt op hetzelfde neer. Maakt niet uit wat voor helm of motorpak u draagt.

Tot zover de theorie. Zijn er nog vragen, ideeën of suggesties? U had graag een kotszak gewild? Hoe bedoelt u? Was er iets mis met de koekjes?

Oké, dan gaan we nu het leslokaal verlaten om aan het praktijkdeel te beginnen. Let u wel op het trappetje. U zult niet de eerste zijn die van een trap afstort en met een gebroken nek in het ziekenhuis belandt.

Rest mij nog u vandaag bijzonder veel plezier toe te wensen. Probeer van uw hobby te genieten. Daar gaat het tenslotte allemaal om!'

Hans zei

Nou nou, Jan Dirk, ik kom werkelijk niet meer bij; vooral die van het toilet en het kotszakje zijn héél origineel...
Enne, het onderwerp past ook zo goed bij de containers; pas maar op dat je er niet eentje op je harses krijgt als je met je motor door de havens scheurt...