zondag 1 augustus 2010

Linkse werelderfgoedkerk

Het grote nieuws van de (zon-)dag: 'De Amsterdamse grachtengordel is door de VN-organisatie Unesco benoemd tot werelderfgoed'. Op het eerste gezicht een niets aan de hand nieuwsbericht. Zolang het echter de stenen betreft en de openbare ruimte zal vriend en vijand verheugd zijn. Als het gaat om de linkse elite die domicilie kiest in diezelfde Amsterdamse grachtengordel zal de heer Wilders meedogenloos zijn. De beslissing van Unesco mag ab-so-luut niet uitgelegd worden als erkenning voor de linkse kerk. Waarvan er zich vele bevinden tussen de Brouwersgracht en de Hermitage. Volgens de Unesco is dit gebied van uitzonderlijke culturele waarde. Tal van linkse hobby's zijn er gehuisvest. De Unesco is overigens een onderdeel van de VN dus ook links. En geldverslindend. Ongetwijfeld een gruwel voor de vrijheidslievende gedoogpoliticus. Net zoals dat de kurken van royaal gesubsidieerde champagne ploppen in diezelfde Amsterdamse grachtengordel.
Wilders ziet trouwens liever Nederlands erfgoed. Buiten de VS en Israel heeft hij het niet zo op met de boze buitenwereld. Heerlen of Kerkrade als nationaal erfgoed. Almere voor mijn part. Die plaatsen waar de mensen in zijn land hun onvrede vieren.
Laat de Unesco of een ander links eliteclubje de PVV en de 1.454.493 PVV-stemmers tot erfgoed bestempelen. Ze mogen van mij in een aangeharkt openluchtmuseum hun heil zoeken. Ieder zijn eigen uitzonderlijke culturele waarden, niet waar?

3 opmerkingen:

Hans zei

Tja, hoe moet ik nu reageren op dit cursiefje? Eindelijk erkenning voor mijn aversie tegen de linkse grachtengordelintelligentsia. Niet omdat ze links zijn, want politiek interesseert mij niet. Wél omdat ze stevig uit de staatsruif (mee)vreten, bulken van de centen, denken dat ze intelligent zijn, maar links stemmen om zodoende hun broodheer op het paard te houden. Vervolgens wordt weer een complete bevolkingsgroep weggezet, omdat ze, ook in de ogen van Bloothooi, te populistisch hebben gestemd. Wie bepaalt dat? En waarom zouden slechts de gevestigde partijen gelijk hebben? Er heerst al veel te lang een regentencultuur in dit landje. Hoewel ik niet geloof dat die ineens over zou zijn met Wilders aan de macht. Links, rechts, midden, het maakt niet uit, zodra die glibbers aan de macht zijn, negeren ze het gepeupel.

Hoe dan ook, en dat heeft niets te maken met links of rechts, dit land land is, in iedere geval qua oppervlak, te klein voor de vele buitenlanders die maar bij voortduring worden toegelaten. En of dat nu niet-westerse allochtonen, Polen, Amerikanen of wat-dan-ook-voor-mensen zijn, zal mij een rotzorg zijn. Maar zeker niet de zorg van mensen die toch al prachtig wonen, ver van de Nederlandse sloppenwijken. Want dan kun je namelijk óók heel populistisch roepen dat je tegen Wilders bent, want je hebt vanuit je ivoren grachtengordel- of dorpswoning toch geen last van die kut-Marokkanen.

Strobaal zei

Nederlandse sloppenwijken? Nooit over de grens geweest zeker? Heb je wel eens gezien wat voor breedbeeld-schermen aan de muur hangen in Nederlandse sloppenwijken? En wat voor auto's daar geparkeerd worden voor de deur? Veel Nederlanders vergeten dat ze wellicht in de minst slechte omstandigheden ter wereld leven. Dat is een groot voorrecht. Met alleen zeuren en klagen zal er niets veranderen.
Maak iets van je leven. De overheid, noch de regenten zijn verantwoordelijk voor elk individu vandaag nog te kiezen voor verandering van eigen gedrag. Nee, liever houden mensen zich onledig met het willen veranderen van andermans gedrag. Een tamelijk uitzichtloos streven. De Nederlander is door de bank genomen een verwend stuk vreten, die zelf de vermoorde onschuld speelt met snelheid overtreden en belasting ontduiken. Want regels en wetten gelden voornamelijk voor anderen.

Citymarketeer zei

Hooggeachte Hans schijnt voor het gemak te vergeten dat de staatsruif voorziet in werkgelegenheid en faciliteiten die vestiging van inwoners en bedrijven in land, regio en gemeente aantrekkelijk maakt. Goed voor de economie dus. Draai de kraan dicht en binnen van mum van tijd breekt het gejammerklaag aan: 'De overheid doet niets aan voorziening dit of dat. De overheid moet investeren in zus of zo'.
Waar zijn de bestuurders met ballen en visie? Bange boekhouders zijn het. Stelletje kruideniers.