zaterdag 21 augustus 2010

Sport













Dit lijkt de kern van het spel. Een voet die schopt. Hoewel met elk deel van het lichaam gespeeld mag worden. Met uitzondering van handen en armen. Ofschoon de doelverdediger vrijstelling heeft van deze regel. De bal, die overigens buiten beeld blijft, moet in het doel van de tegenstander terecht komen.

2 opmerkingen:

De bondscoach zei

Kleine correctie:
Met elk deel van het lichaam mag gespeeld worden. Alleen mag de bal niet met de armen en handen worden aangeraakt. Raar genoeg heet dat 'hands' en niet 'arms'. Dit wil dus niet zeggen dat de arm niet mee mag doen. Integendeel. De arm is een wezenlijk onderdeel bij o.a. de traptechniek. Deze zorgt voor balans.
De voetballer op de foto gebruikt zijn arm niet goed. Deze bungelt langs zijn lijf en zorgt dus voor onbalans. De bal zal waarschijnlijk gedwarreld hebben en volledig zijn doel voorbij zijn geschoten. Dit levert de taal dan wel weer een leuke term op namelijk Ziekenhuisbal. Jammer genoeg krijgt altijd de bal de schuld en zelden de trapper.

Jan de Kruif zei

Aha, hier hep je weer één van die vele miljoenen des kundige bonds coaches wie in ons kikker landje leven.
Wel bonds coach, als je er echt verstand van hep, moet je weten dat een actie van die rechter been altijd zal worden vergezeld zijn is van een actie van die linker arm (en linker been-rechter arm). In deze geval mag die rechter arm dus bungelen.