donderdag 16 oktober 2008

Excellent



Pacifisten kunnen tevreden zijn. Rond dit exercitieveld van het voormalige kazernecomplex zijn tegenwoordig de excellente studenten van het University College gelegerd. Als eenheid van de intelligentsia in slagorde opgesteld om de wereld te veroveren.
De altmodische button met de tekst 'Books are weapons' die ik mijzelf ooit opspelde zou hier een passend versiersel zijn. Een ereteken.

1 opmerking:

Anoniem zei

Dat veroveren van de wereld is slechts mogelijk voor de rijken der aarde. Door het intern verblijf te verplichten, zélfs voor studenten uit de directe omgeving, is deze (te) algemene bachelor-opleiding onbetaalbaar. Dit College krijgt nét iets teveel krediet in het kakkineuze, besloten topuniversiteitenwereldje. Wie toch deze opleiding wil volgen, kan bij ondergetekende informeren hoe stroef, ongeïnteresseerd, chaotisch en arrogant de ballotage verloopt.
De thans verplichte saamhorigheid zal nimmer het niveau bereiken dat heerste op de vooroorlogse Kromhoutkazerne; een kazerne waar de soldaten, ondanks hun langdurige dienstplicht, graag verbleven.