woensdag 22 oktober 2008

Open



Eigenlijk was ik al te laat voor een overleg. En had dit al doorgegeven. Onderweg werd mij de ultieme smoes aangereikt. De brug ging open. Het verkeer in de stad moest wachten. Op een plezierbootje dat kalm verder voer.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Geachte heer Blootbrug,
Afgezien van het feit dat ik het als zeer storend ervaar dat u als door de burger betaald ambtenaar te laat op een overleg verschijnt, van welks mij overigens het nut ontgaat, begin ik mij als neerlandicus enorm te storen aan uw slordige taalgebruik. Qua originaliteit zal het allemaal wel kloppen, maar qua taal zijn uw cursiefjes gedrochten. Gaat u daar eens iets meer aandacht aan besteden.
"Open" slaat echter alles en is ook nog eens een "open" deur voor logische lezers.
Een smoes is een gelogen uitvlucht, dus een daadwerkelijk geopende brug kan nimmer smoesvoer zijn voor te laat komen. Voorts had het ditmaal om twee redenen sowieso niet de ultieme smoes kunnen zijn; u had reeds doorgegeven dat u te laat op het (nog steeds nutteloze) overleg zou verschijnen, dus uw brugbetoog was als mosterd na de maaltijd. Ten tweede is de smoes van de geopende brug niet ultiem, maar zwaar passé en afgezaagd. En mocht u de geopende brug toch als excuus hebben opgevoerd, lijkt het mij onwaarschijnlijk dat deze langer heeft opengestaan dan de tijdsmarge die elke doorgewinterde forens, en zeker een door de burger betaalde (lagere) overheidsforens, bij zijn intrinsieke reistijd dient op te tellen. Tot slot zou ik als uw werkgever (laten) uitzoeken of de foto van die geopende brug daadwerkelijk is gemaakt op het door u beweerde tijdstip.

Anoniem zei

Geachte heer Kipping,

Hoewel het taalgebruik en de logica in uw reacties allemaal wel zullen kloppen, begin ik mij als Bloothooibewonderaar in toenemende mate te storen aan het verzuurde toontje.
Qua originaliteit zijn uw bijdragen gedrochten.

Met vriendelijke groet,

Bloothooibewonderaar

Anoniem zei

Tja, heer Bloothooibewonderaar, jammer dat uw bewondering zo groot is, dat de ironie u geheel ontgaat. Zoekt u eerst maar eens uit wie E.I. Kipping is/was. En wat bedoelt u met "in toenemende mate"? Ik heb nog niet eerder gereageerd.

Anoniem zei

Op de ironie zal ik meer acht slaan. Dank u voor deze leestip.
Afgaand op de variaties in de aanhef met Bloot... meende ik een rode lijn te bespeuren.
U heeft echter gelijk, een reactie van iemand met de naam E.I. Kipping kan ik zo snel niet traceren.

Anoniem zei

Heer Kipping!,

U verschaft mij een bijzondere Keek op de Week.

Anoniem zei

Beste Bloothooibewonderaar,
Er zit inderdaad een lijn in de Blootaanhefvariaties. En over dat verzuurde toontje kan ik je nog wel toevertrouwen, dat als ik een dag niet of niet op tijd reageer, ik een verontrust telefoontje of e-mailbericht van heer Bloothooi ontvang, met de vraag waar mijn reactie blijft. Maar kennelijk bent je nog een jong en onervaren persoon, want je klassiekers ken je niet, getuige je onbekendheid met de persoon E.I. Kipping, Neerlands enige echte neerlandicus. Voorts blijkt je onervarenheid uit het feit dat je de ironie van mijn reacties niet doorhebt. Ik ken heel wat weblogs, maar die van Hugo steekt er met kop en schouders bovenuit. En juist zo'n weblog vraagt om kritisch ironische reacties.