vrijdag 10 oktober 2008

Zegen



Kent de sky toch een limit. Hoe nu munt te slaan uit de vrije val van de vooruitgang? In de tijd van de Hollandsche florijn telde men voornamelijk de zegeningen van het metalen betaalmiddel. '...zij nooit ten vloek...'
Verd... .

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat hebben wij gewone burgers nu met deze idiote gekte te maken, heer Blootbeurs? Niets, we blijven gewoon van onze kinderen houden, onze boodschappen doen en naar ons werk gaan. Laten we ons niet gek laten maken door die blauwe inhalige pakken. En al helemaal niet door een regering die niet eens geld heeft om ouderen in verzorgingstehuizen eenmaal per week te (laten) wassen, maar inmiddels wel minstens 50 miljard in die dievenbende heeft gepompt. Het zijn allemaal laaielichters. Maar ik ga zaterdag weer lekker naar Albert Heijn en de duurste levensmiddelen kopen.

Anoniem zei

Hé wijsneus, "Hollandsche Florijn"?. Mooi niet, kijk nou eens goed naar het woord 'florijn', bloterik. Waar lijkt dat op? Precies, Florence. Daar is dus niks Hollandsch aan, gewoon Italiaans.
En waarom denk je dat die spreuk, die trouwens ouder is dan het Rijksmuntgebouw waar'ie opstaat, is verzonnen? Omdat een of andere jaloerse, benepen, gierige, calvinistische, zijn mening aan het volk opdringende brave borst toen ook al doorhad dat niet alleen hij, maar de gehele mensheid hebberig is.
Het volk, dat al heel lang niet meer wenst te worden kortgehouden en allang niet meer wordt onderdrukt door de gevestigde orde, heeft zich willens en wetens uit pure hebzucht laten naaien door de nét iets slimmere en nog hebberiger banklullen, beurspikken en grootbeleggers. En wat doet de slaafse, linkse regering? Die regering die amper geld over heeft voor de armsten in onze samenleving? Die regering tovert ineens tientallen miljarden tevoorschijn en garandeert zelfs de spaarcenten van de grensoverschrijdende egoïsten. Bah, blote nudist, je had toch geen last van deze crisis? Waarom schrijf je er nu dan weer over? Ben je inmiddels ook gestraft voor je inhaligheid?