donderdag 9 april 2009

Verdwaald



Dolend door de dichtersbuurt zie ik namen van poetische zielen op naambordjes aan palen genageld... Daarmee raak ik wel het spoor bijster en ben van de weeromstuit de weg kwijt in het highbrow vinexkwartier dat de naam woonpark De Woerd draagt. Waar de gave van het woord voornamelijk schuilt in de dichtersnamen.
En wie van de twee is nu de dichteres?

11 opmerkingen:

De Bordenspecialist zei

Beetje domme vraag wie de dichteres is, vind je niet, Blootje? Ik had eerder de vraag verwacht wie Willem Kloos is of naar wie de doodlopende straat is genoemd. Misschien moet je maar stoppen met je blog, je begint af te takelen.

De Nieuwe Gids zei

De vraag stellen is hem beantwoorden. Toevallig is het geboortejaar van deze twee lieden hetzelfde. Alleen de dame hield het een paar jaar langer vol. Dat geeft haar waarschijnlijk de eer op wat extra informatie en een meer goddelijker status in de ogen van volgers van de dichtkunst. Ach die Willem denkt dan maar aan een ding:

"Ik ben een God in 't diepst van mijn gedachten"

Ben het niet eens met de Bordenspecialist. Ben blij dat je je weer hebt weten te verwonderen. Nu nog goede teksten en je komt de paasdagen weer vrolijk door.

De Bordenspecialist zei

Ach kijk nou, de Nieuwe Gids heeft ook ineens een mening. Wel, Nieuwe Gids, leg mij dan maar eens uit waarom bij de ene naam staat uitgelegd wie het is en bij de andere naam niet. En dat het geboortejaar toevallig gelijk is, slaat nergens op en dat valt ook niet van die borden af te lezen. Het gaat er dus niet om wat je van het www aan info weet op te duikelen, het gaat erom dat een suffige ambtenaar zijn werk niet goed heeft gedaan.

De Bor zei

Oh pardon, "suffige ambtenaar" is een vet pleonasme.

Lamento zei

Als God moet luisteren naar de mens in nood, kan die maar het beste zo indringend mogelijk klagen en jammeren

Malento zei

Als God moet luisteren naar Lamento's tegeltjeswijshheid,
weet ik zeker dat Hij thans onbedaarlijk schreit.

Lamento zei

Nee, ik zei klagen en jammeren. Niet azijnpissen !

Malento zei

Nu verkeert God bijkans in het ongewisse,
is Lamento azijn aan het pissen?
Want lamento, een vervelende fluim,
is niets anders dan een zure pruim.

Lamento zei

Malento, pas 13 jaren jong
en dan al zo scherp van tong
jouw reacties zijn zeer pedant
of beter; je bent gewoon heel irritant
ik zal nu stoppen je te dissen
uit jouw mond komt vast het laatste woord
dat kan niet missen

De Onafhankelijke Toeschouwer zei

Als onafhankelijk toeschouwer geef ik al mijn punten aan Malento. Die Lamento is een irritant 'jijbakkertje' dat graag het laatste woord wil hebben en dat kennelijk ook krijgt van de ver boven hem staande Malento. Het zal mijn benieuwen of dat gifkikkertje Lamento nu nog iets durft te zeggen.

Partijgenoot zei

Ik denk dat Lamento ook bekend is met het aloude gezegde Spreken is zilver, etc.
Je zal nog weinig van hem horen.