donderdag 2 april 2009

Brandstof


'Ik heb mijn wagen volgeladen vol met...' kurkdroog brandhout.

5 opmerkingen:

Hans zei

Zo te zien naaldhout; dan zou ik maar een héél goed openhaardspatscherm aanschaffen, voordat je avers straks in de fik staan. En dat is ditmaal een écht serieus advies. Overigens is dit geen openhaardhout, maar slecht en snel brandend afval. Kan niet anders dan dat je geld toe hebt gekregen voor het meenemen.
Voorts zie ik nu al dat het woordverificatiewoord "alcolies" is; toch wel een heel leuk woord voor een overmatig drinkende echtgenote.

Mark zei

Hans,ik wil geloven dat je verstand hebt van een bos hout achter iemand zijn, in dit geval, achterdeur. Echter je kennis laat je nu in de steek. Het is geen naaldhout maar appelbomenhout. Wel is het voornamelijk afvalhout dat weliswaar snel maar weer niet slecht brand. Meer dubieus is het natuurlijk om bij het prille begin van de lente de voorraad open haard hout aan te vullen in de wetenschap dat de haard de hele winter niet gebrand heeft. Het lijkt wel of Bloothooi continu achter de feiten aanloopt. Misschien dat we hem nu vast moeten voorbereiden op de komst van de zomer. Zo rond de 21e juni. Dan kan hij nu vast een prachtige bos tulpen of narcissen voor zijn vrouw kopen. Hoeft hij zometeen niet zo lang te zoeken als hij de lente wil binnenhalen...

Hans zei

Lijkt mij een goed idee Mark.
Overigens, als echt appelbomenhout is, is er niets aan de hand. Niets dat zo mooi brandt (met dt Mark) als fruitbomenhout. Voor wat betreft mijn kennis van hout, heb ik geoordeeld op basis van de dikte van de stammen; het meeste openhaardloofhout is dikker; ik kon op de foto niet goed het schors en de jaarringen onderscheiden. Ik denk jij ook niet, maar dat je uit de eerste hand hebt vernomen wat de houtsoort is.

De Milieumeester zei

Zo dames, uitgeleuterd over de houtsoort? Ouwe wijven!
Weet u wat wél van belang is? Milieuvervuilende troep in een milieuvervuilende auto, en dat precies bij zo'n moraalridder als Bloothooi. Houtverbranding levert koolmonoxyde en koolwaterstoffen op. Ja ja, ik weet het, niet veel meer dan de boom in zijn leven heeft opgenomen. Maar wat te denken van de enorme stank en rook in de buurt van de houtbrandhaard.
Slechte beurt dames...
En Bloothooi? Die is sinds vandaag niet meer geloofwaardig...

Hans zei

Daar heeft die Milieufreak eigenlijk wel een punt, Hugo. Wat heb je daar op te zeggen?