donderdag 18 september 2008

Blazen

Vooral 's nachts komt - in mijn oren - het trompetspel van Miles Davis het beste tot z'n recht. Weergaloos en wonderschoon schettert hij gracieus de ruimte vol. Serieus cool schildert de 'Picasso of jazz' keer op keer mijn trommelvlies. Deze muzikant blaast nog steeds een partijtje mee. Het slotakkoord, zijn laatste adem klonk eigenlijk in 1991. Gelukkig draagt zijn eigen geluid digitally remastered ver over zijn graf.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Schande heer Blootoor, u moet zich doodschamen. Uw trommelvliezen voor de gek laten houden door een meestervervalsing van waterverf; "digitally remastered", hoe durft u? Koop een draaitafel van bijvoorbeeld Denon of Dynaudio, leg daar het originele Miles Davis-vinyl op, sluit het zaakje aan op een buizenversterker van bijvoorbeeld McIntosh, hang aan de versterker twee Pied Pipers en dán pas worden uw trommelvliezen beschilderd.

Anoniem zei

De arrogantie. Op genieten staat geen maat en houdt zeker geen verband met het doen van een grote investering in zoiets triviaals als de juiste merken geluidsapparatuur om van een groot artiest te genieten. Schaamt u!