woensdag 24 september 2008

Kalf

Utrecht is, zo eind september en begin oktober, de filmhoofdstad van Nederland. De uitreiking van de Gouden Kalveren vormt een hoogtepunt tijdens het jaarlijkse Nederlands Filmfestival. Het beeldje staat symbool voor goede prestaties op het (kleine, interessante) gebied van de Nederlandse film. Het beeldje was voor kunstenaar Theo Mackaay zijn eerste opdracht. Voor de Nederlandse Filmdagen, in samenwerking met de toenmalige directeur, initiatiefnemer en filmer, Jos Stelling.
Mackaay maakte afgelopen jaar een bijna 4 meter hoge versie van deze filmprijs. Deze verdient natuurlijk een prominente plaats in het centrum van Utrecht.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Heer Blootgoud,
Laten we de laatste zin van uw betoog eens aan een nadere analyse onderwerpen, want met het elkaar toestoppen van prijzen heb ik niets; dat is allemaal nepotisme, machtswellust, hebberigheid en volksverlakkerij.
"Deze verdient natuurlijk een prominente plaats in het centrum van Utrecht". Allereerst, waar is het 'centrum' van Utrecht? Rijnsweerd, waar de meeste centen worden verdiend? Of misschien de Uithof, waar de knappe koppen zitten en de zwakken der samenleving van medisch specialisten een stukje leven erbij krijgen? Anders Kanaleneiland, het epicentrum van de moslims? Maar het zou ook Overvecht kunnen zijn, oorspronkelijk het domein van de gescheiden moeders. U bedoelt toch niet het gedeelte dat al jaren wordt beheerst door ongezellige winkels en waar men de ooit gedempte singels weer wil opengraven, beide mammoetprojecten betaald, respectievelijk te betalen door de burgers uit de omliggende wijken?
En dan ook nog de vraag, waarom dat kalf dat "natuurlij verdient". Bepaalt u dat?

Anoniem zei

Heren, heren,
Terwijl jullie de vingers over jullie toestenborden lieten razen, werd er op het Lucas Bolwerk noeste arbeid verricht om het bewuste kalf in zijn of haar 4 meter volle glorie te laten fonkelen. De komende 1.5 week is het Lucas Bolwerk dus het centrum van Utrecht.