donderdag 21 mei 2009

Vlees

Hemelvaart. Midden in de week een zondag. Je zou zo’n donderdag wel zonderdag willen noemen maar deze naam is al geclaimd. Door voedingsdeskundigen, als die ene dag per week zonder vlees. Zondag kan dus nooit zonderdag zijn. Want dat is de grote dag dat hardwerkende, afwezige vaders als onbekende man het vlees snijden. Hoewel, vanwege kredietcrisis snijden vele vaders steeds vaker het vlees van maandag tot en met vrijdag.
Terug naar de donderdag van Hemelvaart. Tot mijn schande wist ik het niet meer. Wie nu naar de hemel voer, en waarom. De Jezus van vlees en bloed verdween in de wolken, zo lees ik:

“Toen hij dit gezegd had, werd hij voor hun ogen omhooggeheven en opgenomen in een wolk, zodat ze hem niet meer zagen. Terwijl hij zo van hen wegging en zij nog steeds naar de hemel staarden, stonden er opeens twee mannen in witte gewaden bij hen. Ze zeiden: “Galileeërs, wat staan jullie naar de hemel te kijken? Jezus, die uit jullie midden in de hemel is opgenomen, zal op dezelfde wijze terugkomen als jullie hem naar de hemel hebben zien gaan." (Handel.1:9-11)

Tot nu toe was de hemelvaart een enkele reis. De transfer daarboven laat geruime tijd op zich wachten. Schriftgeleerden beweren bij hoog en bij laag dat Jezus ook voor de terugreis boekte. Joris Linssen van Hello Goodbye ('Ook NCRV!') wacht al enkele televisie-seizoenen in spanning op Schiphol.
De ongelovigen vieren ondertussen braaf mee dat Christus is opgevaren naar God, zijn vader in de hemel. Zou dit ook een hardwerkende, afwezige vader zijn die op zondag het vlees snijdt? Of is hij ten gevolge van de kredietcrisis wat vaker thuis?

1 opmerking:

Godvrezende Hans zei

Amen!!